5 Вересня 2019
Новини

Потягнуло путінським духом: Угорщина назвала війну в Україні громадянською

Потягнуло путінським духом: Угорщина назвала війну в Україні громадянською

Міністерство закордонних справ України висловило протест Угорщині через заяви про «громадянську війну» в Україні.

Про це повідомила прес-служба відомства в середу, 4 вересня.

Відзначається, що представник уряду Угорщини Трістан Азбей використовував неприпустиму риторику в своєму виступі, заявивши про «кризу громадянської війни» в Україні. У зв'язку з цією заявою в МЗС України викликали тимчасового повіреного в справах Угорщини в Україні Крістіну Марфи.

Угорському дипломату було висловлено рішучий протест.

«Категорично неприйнятним для України є ситуація, коли високопосадовці сусідньої держави називають триваючу з 2014 року збройну російську агресію проти України «громадянською війною», - заявили в МЗС.

У дипломатичному відомстві зазначили, що Угорщина, як член ЄС і НАТО, повинна дотримуватися офіційної позиції щодо російської агресії проти України.

«Санкції ЄС проти РФ запроваджені саме у зв’язку з цією агресією, і подібна підміна понять жодним чином не сприяє її припиненню.

Українська сторона розраховує на подальшу солідарність наших партнерів у підтримці територіальної цілісності та суверенітету України, а також звертає увагу на необхідність називати речі своїми іменами – саме збройна російська агресія проти України», - наголосили у відомстві.

Нагадаємо, в минулому році у Великобританії видання The Times опублікувало карту, на якій Кримський півострів був позначений тим же кольором, що і Россія. Пізніше редакція газети визнала помилку в публікації і вибачилася за неї.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, угорщина, війна на сході україни
В тему