5 Вересня 2019
Новини

Двокілограмова пухлина із зубами всередині: 10-річній дівчинці провели незвичайну операцію

Двокілограмова пухлина із зубами всередині: 10-річній дівчинці провели незвичайну операцію

У 10-річної дівчинки у російській Тюмені хірурги видалили двокілограмову пухлину із фрагментами зубів і волоссям.

Про це повідомляє Обозреватель з посиланням на пресслужбу департаменту охорони здоров'я Тюменської області РФ.

Відзначається, що до медиків звернулися батьки дівчинки, у якої сильно болів живіт. УЗД показало новоутворення в області яєчника, пацієнтку негайно госпіталізували.

Після того, як онкологія була виключена, консиліумом лікарів вирішили видаляти пухлину через її великі розміри шляхом проведення відкритого хірургічного втручання. Під час лапаротомічної операції з черевної порожнини пацієнтки хірурги витягли тератому вагою понад 2 кілограми. Крім жирової тканини в ній містилися волосся і фрагменти зубів.

«Вперше зіткнулися з такою великою тератомою у своїй практиці. Готувалися до операції ретельно – прораховували всі можливі варіанти розвитку ускладнень і їх попередження. Під час самого втручання були гранично обережні, щоб, відокремлюючи пухлину, не пошкодити оболонку самої тератоми і кровоносні судини, щоб уникнути кровотечі», – пояснила дитячий хірург Тетяна Сергієнко, яка оперувала дівчинку.

Операція пройшла успішно, дитину незабаром виписали з лікарні.

Медики пояснили, що тератома – доброякісна пухлина, яка виникає через порушення розвитку клітин ембріона. Іноді вони містять у собі органи або частини тіла. Найчастіше захворювання протікає без симптомів, але при збільшенні в розмірах тератома тисне на внутрішні органи, викликаючи біль.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, росія, медицина
В тему

Останні матеріали