29 Серпня 2019
Новини

Офісна робота загрожує небезпечними хворобами

Офісна робота загрожує небезпечними хворобами

Дослідження вчених показують, що люди, які беруть менше відпусток, вмирають раніше, ніж часті мандрівники.

Про це повідомляють Аспекти.

Група вчених з Університету Гонконгу провела дослідження того, як, здавалося б, спокійна робота в офісі впливає на здоров’я. Виявилося, що така праця загрожує зростанням ризику розвитку діабету II типу і таких проблем з психікою, як депресія або занепокоєння. Тому той, хто працює довше, навіть в офісі, поступово вбиває здоров’я. Багато таких працівників частіше курять, п’ють більше алкоголю, менше їдять і менше рухаються, йдеться у дослідженні.

Якщо ж робочий день не тільки довгий, але і стресовий, це також створює навантаження на здоров’я. Чим частіше і довше люди відчувають стрес, тим важче їм вдається впоратися з вимогами. Тіло постійно знаходиться в стані готовності, серце б’ється швидше, а кров’яний тиск збільшується. Ризик отримати серцево-судинні захворювання або отримати інсульт підвищується. Особливо це стосується, звичайно ж, трудоголіків.

Наприклад, дослідження вчених з Університету Гельсінкі показують, що люди, які беруть менше відпусток, вмирають раніше, ніж затяті мандрівники. І навіть незалежно від того, звертали вони раніше увагу на здоровий спосіб життя чи ні.

Протягом п’яти років вчені з Університету Гельсінкі спостерігали, як люди жили, харчувалися і рухалися. І прийшли до результату, що ті, хто добре харчувався, мав більше грошей і, як здавалося з боку, більше життєвих благ і переваг, вмирали раніше тих, хто працював менше, але більше часу віддавав хобі та подорожам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антська держава, Русь, УНР… – 10 назв України на шляху до Незалежності

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Світ, здоров'я, робота
В тему