29 Серпня 2019
Новини

У Берліні російська ФСБ прибрала ветерана чеченського спротиву

У Берліні російська ФСБ прибрала ветерана чеченського спротиву

Вбивство в центрі Берліна ветерана чеченського опору агресії Російської Федерації, громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі наштовхує на думку про те, що кілера для його ліквідації міг направити Кремль.

Про це йдеться в матеріалі The New York Times.

Зазначається, що в 2006 році уряд РФ узаконив ліквідацію за кордоном тих, хто був визнаний джерелом терористичної загрози Росії. Разом з тим, Кремль ніколи не визнавав цей факт, заперечуючи конкретні звинувачення на свою адресу, включаючи спробу ліквідувати колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля у Великобританії в минулому році.

Вже будучи в Німеччині Хангошвілі повідомляв близьким і владі, що перебуває в офіційному розшуку в РФ з 2002 року. За словами адвоката, знайомого з його справою, Хангошвілі пережив принаймні два замахи на своє життя в Грузії, після чого переїхав до Німеччини у пошуках притулку.

«Його життю постійно загрожувала небезпека з боку росіян», - говорить директор Німецької кавказької громади Еккехард Маасс, який допомагав Хангошвілі отримати притулок у Німеччині.

«Його смерть вписується в довгий список цілеспрямованих вбивств, скоєних росіянами за останнє десятиліття», - підкреслив він.

Нагадаємо, Хангошвілі застрелили 23 серпня в берлінському парку. Як повідомляють очевидці, до нього під'їхав невідомий на велосипеді і двічі вистрілив у голову з пістолета з глушником. Після цього, кілер викинув знаряддя вбивства і велосипед в річку, однак пізніше був затриманий поліцією. При ньому була велика сума грошей та паспорт громадянина Росії, достовірність якого поки не підтверджена. Відомо, що у Берлін він приїхав з Москви з пересадкою в Парижі за кілька днів до вбивства. З німецької столиці підозрюваний збирався летіти назад в російську столицю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, НП, вбивство, чеченці, німеччина, росія
В тему