27 Серпня 2019
Новини

Кримінальні дивацтва в ДТП з тещею Притули

Кримінальні дивацтва в ДТП з тещею Притули

Адвокат постраждалих в ДТП, яку влаштувала Лілія Сопельник, теща шоумена Сергія Притули та народного депутата IV - VIII скликань, мільйонера Віталія Хомутинника, вказав на деякі дивацтва в розслідуванні події.

Про це пишуть «Вести»

Нагадаємо, 22 серпня в Києві сталася страшна ДТП - позашляховик Mazda збив і переїхав жінку і дев'ятирічного хлопчика у дворі будинку. Пізніше виявилося, що за кермом автівки знаходилась 59-річна Лілія Сопельник.

Правозахисник Юрій Сухов розповів, що суд відбувся без відома потерпілої сторони. Слідчий не повідомив стороні захисту, яка підозра буде вручатися винуватиці аварії, а також коли їй буде обрано запобіжний захід.

ДТП з тещею Притули: у справі помітили нові дивацтва
ДТП з тещею Притули: у справі помітили нові дивацтва

Так, Лілії Сопельник було обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Адвокат не згоден з цим рішенням і розповів, що захист готує апеляцію, щоб вимагати цілодобовий домашній арешт з носінням браслета.

«Суд пройшов без нашого відома. Нам не дали можливість викласти свою позицію», - розповів Юрій Сухов.

Обидва постраждалих - і мама і дитина зараз знаходяться у важкому стані. У жінки роздроблені ключиця і таз, черепно-мозкова травма, а також сильно постраждали внутрішні органи. У дитини зламані кілька ребер і струс мозку.

Журналісти обірвали телефон Притули в надії отримати коментар з приводу ДТП. Але він через соцмережі попросив громадськість не звинувачувати його в тому, що зробила теща. Так як він не сидів за кермом цього авто і не готовий коментувати ситуацію, оскільки не був свідком події.

«І я особисто, і моя сім'я максимально щиро співчуваємо родині, яка постраждала в результаті безглуздого керування автомобілем мамою моєї дружини. Ні я особисто, ні моя дружина не здійснювали спроби «вирішити» питання з суддями чи прокурорами», — написав Притула.

За його словами, він запропонував тещі допомогу в адвокатському супроводі, а постраждалій родині готовий відшкодувати витрати на лікування і реабілітацію. Другий зять Сопельник Віталій Хомутинник інцидент не коментував.

Але, незважаючи на обіцянки, ніхто з сім'ї Лілії Сопельник навіть не поцікавився станом здоров'я матері і дитини. Не кажучи вже про допомогу на лікування.

«Винуватиця ДТП не цікавиться ні станом потерпілих, ні ходом лікування. Ніхто не пропонував допомогу», — розповів Юрій Сухов.

Більш того, вже стали поширюватися чутки, що, мовляв, у Лілії міг бути напад, оскільки у неї мало не хвороба Паркінсона.

«Зараз серед сусідів її родичі поширюють інформацію, що ногу схопила судома, і вона не могла її прибрати з педалі газу», — стверджує сусід Сопельников Шаміль Алібасов.

Як вважають автолюбителі, причиною наїзду могла стати неуважність. Швидше за все, вона просто переплутала передачі на автоматичній коробці — замість D перемкнула на R. Але чи так це, можна буде розібратися тільки шляхом експертиз.

«Ми вже написали клопотання про проведення низки експертиз. Але сьогодні ми жодного документа по ДТП не бачили. Навіть раптова судома не звільняє водія від відповідальності. Якщо у неї є захворювання, за яким вона категорично не повинна сідати за кермо, а вона сіла, тоді вона ще й порушила ПДР, і в її діях була підвищена небезпека для оточення — це все одно, що сісти за кермо п'яним», — зазначає адвокат.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, НП, дтп, кримінал, сергій притула
В тему