26 Серпня 2019
Новини

Жахаючі фото: як виглядають «легені планети» що горять

Жахаючі фото: як виглядають «легені планети» що горять

У Бразилії продовжують горіти ліси. Наразі відомо про 40 тисяч окремих пожеж у тропічній зоні. З кожним днем площа займань лише продовжує зростати.

У басейні Амазонки розташований найбільший тропічний ліс світу. Його ще називають зеленими легенями планети. Річ у тім, що у ньому міститься життєво важливий запас вуглецю. Він уповільнює темпи глобального потепління, - пише Телеканал новин «24».

За два дні число пожеж збільшилось на понад 1,5 тисячі. За цей рік їх теж рекордна кількість: 78,4 тисячі. Наразі президент Бразилії Джейр Болсонаро віддав розпорядження бразильським військовим взяти участь у гасінні займань. Так, воду на тропічний ліс почали скидати військові літаки, передає The Guardian.

Болсонаро наказав провести військові операції у семи бразильських штатах. Вони триватимуть місяці і задіяні в них будуть 44 тисячі військових.

Окрім того, бразильський лідер прийняв пропозицію прем’єра Ізраїлю Нетаньяху про літак і спецпідтримку у гасінні пожежі.

Збільшення пожеж екоактивісти пов’язують із політикою бразильського лідера Жаїра Болсонару. На їх думку, він заохочує підпали, щоб звільнити землю для аграрної та видобувної промисловості.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, пожежа, ліси
В тему