23 Серпня 2019
Новини

Небезпечні напої: енергетики можуть призвести до дитячої смерті

Небезпечні напої: енергетики можуть призвести до дитячої смерті

Лікарі пояснили, чому підліткам не можна вживати цих напоїв.

Іспанські кардіологи стверджують, що вживання енергетичних напоїв може викликати у підлітка серцевий напад і навіть привести до раптової смерті, пише Наша мама.

Причина такої небезпеки енергетиків полягає у великій кількості кофеїну, який міститься в цих напоях.

Наприклад, банка Red Bull об'ємом 250 мл містить 80 мг кофеїну, а 500 мл Monster Energy – 160 мг. Раніше вважалося, що одна банка (250 мл) енергетичного напою, як правило, безпечна для більшості здорових підлітків, за умови, що в цей час вони не займаються спортом або тренуванням.

Однак, як показує нове дослідження, надмірні дози кофеїну викликають у молодих здорових людей безладне серцебиття і серцеві напади.

Ймовірність розвитку синдрому раптової смерті від аритмії SADS або миготливої аритмії (фібриляції передсердь) та інших аритмій дуже висока.

Згідно з дослідженнями іспанських вчених, енергетики з високим вмістом кофеїну провокують зміни в механізмі серцевих скорочень, які збільшують ризик смертельних порушень ритму.

Поширеними симптомами є проблеми із серцем, аритмія і неврологічні розлади – судоми і напади. Деякі з енергетиків містять кофеїн під виглядом інших стимуляторів, наприклад, гуарани.

Читайте також:

В чому небезпека цукру у напоях – Супрун

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, підлітки, алкоголь, Надзвичайні події
В тему