21 Серпня 2019
Новини

Хто і за що може посадити Петра Порошенка та на скільки він збагатився за часи президенства

Хто і за що може посадити Петра Порошенка та на скільки він збагатився за часи президенства

«Нагрів» собі мільярдів більше, ніж Янукович», - так про Петра Порошенка висловився  екс-нардеп, політичний аналітик, голова Центру досліджень політичних цінностей, колишній народний депутат України, голова мистецького об'єднання «Остання барикада» Олександр Доній.

«Можемо лише підозрювати про конкретну суму. За уривками інформації, це колосальні суми, це більше, ніж отримав Янукович за час перебування у владі. Мова йде про жахливі зловживання. Відповідно, ці гроші можуть кидатися на вплив. Що, в принципі, і робилося», – розповів експерт під час чату на Главреді, відповідаючи на питання, в яких структурах ще залишаються «щупальця» Порошенка.

Він висловив надію, що коли-небудь справа все-таки дійде до ретельної перевірки активів колишнього президента: «Скажімо, до того, які захмарні кошти були кинуті на офіційно не порошенківський канал «Прямий». Але хтось же його фінансував... Звідки ж з'явилася інформація про захмарні гонорари Ганапольського і Кисельова. Звідки йшли гроші на ці гонорари? Звідки брали ці гроші люди з оточення Порошенка? Цей ланцюжок потрібно розплутувати». Подібних епізодів дуже багато, констатував екс-нардеп.

«Є величезна кількість людей на ставках, які робили розкол в українському суспільстві та сіяли мову ворожнечі. Вони до цих пір залишаються. І кошти Порошенка продовжують виконувати свою злу функцію. Кадри, які розставив Порошенко, багато де залишаються на своїх посадах. Звичайно, завжди є «флюгери»в органах виконавчої влади, які переорієнтовуються на нову владу. Але кошти, які є у Порошенка і його друзів, умовних Кононенків – просто гігантські. І вплив цих коштів ще довго буде знищувати Україну зсередини, гниття буде продовжуватися. Хоча, звичайно, воно пов'язане не тільки з Порошенком», – вважає Доній.

 У будь-якому випадку, цей чинник руйнівних засобів зберігатися, упевнений він. Читайте також Труба звинуватив оточення Порошенка у намірі звільнити його за допомогою КС За його словами, доплати від Порошенка для депутатів від інших фракцій теж цілком вірогідні, тобто розкладання Верховної Ради теж є ймовірним.

Припускає експерт і вплив екс-глави держави на органи правосуддя для того, щоб не потрапити за грати. «А Порошенко може потрапити за грати за дуже багатьма пунктами. Справи проти Порошенка, на жаль, можуть розвалюватися або тривати вічно. Тому його негативний вплив буде дуже тривалим. Я вважаю більш вірогідним судове переслідування Порошенка за кордоном. Зокрема, в Панамі начебто почалася справа щодо Порошенка. Подивимося... зрештою, Лазаренка посадили в Америці, а Фірташа утримують в Австрії за поданням США. Тому велика ймовірність, що Порошенка посадять якісь закордонні органи. А до того він буде виконувати свою руйнівну функцію в Україні», – резюмував Доній.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, петро порошенко
В тему

Останні матеріали