7 Серпня 2019
Новини

У партії Зеленського вже не хочуть скасовувати депутатську недоторканність

У партії Зеленського вже не хочуть скасовувати депутатську недоторканність

Кандидат у депутати від партії «Слуга народу» Роксолана Пидлас висловилася про скасування депутатської недоторканності і зазначила, що новообраним депутатам потрібно буде зберегти політичний імунітет.

Про це передає РБК Україна.

Зокрема, депутати з «Слуги народи» готові зняти депутатську недоторканність лише частково, щоб тільки Генеральний прокурор України міг порушити кримінальну справу проти народного депутата.

«Не можна залучати депутата до відповідальності за голосування і висловлювання. Крім цього, повинні залишатися запобіжники від тиску: наприклад, порушення кримінальної справи можливе лише за рішенням Генерального прокурора. Це захистить нардепів від політично мотивованих справ на місцях», - підкреслила Пидласа.

Тобто, мова йде про внесення зміни до статті 80 Конституції у частині скасування самої недоторканності і в частині скасування необхідності згоди Верховної Ради на притягнення до відповідальності.

Роксолана Пидласа додала, що новообраним депутатам не хочеться, щоб справу міг завести будь-районний прокурор.

«Але є внутрішньопартійна дискусія щодо порядку притягнення до відповідальності. Ми все-таки не хочемо, щоб будь-який районний прокурор мав можливість завести справу на депутата — це буде використовуватися для того, щоб впливати на функцію контролю народного депутата», - додала майбутній нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вже зробив: Зеленський звільнив Богдана з посади голови Адміністрації президента

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, київ, суспільство, політика, слуга народу
В тему