31 Липня 2019
Новини

ТОП-3 ознаки фальшивого сайту

ТОП-3 ознаки фальшивого сайту

Зараз в мережі створили чимало фальшивих сайтів, основна мета яких збирати дані про користувачів, щоб мати доступ до його особистих коштів та інформації.

Отже, основне завдання будь-якого користувача всесвітньої павутини бути уважним і оминати фальшиві сайти. 

В Асоціації ЄМА пояснюють: визначити фальшивий сайт можна буквально за декілька секунд і навіть не відкриваючи його. Значну частину інформації видно в посиланні.

Почнемо з самого початку.

Отже, «шкідливий» сайт починається з літер «http:», а безпечний – «https:». Перші літери говорять про те, що у сайту незахищений протокол передачі даних. А це означає, що відкривати його небезпечно.

Друга ознака – в кінці посилання. Якщо вона закінчується на «.ua», «.сom», до такого сайту має бути більше довіри. Якщо ж доменне ім'я – n.ua, kiev.ua, co.ua та інші – варто декілька разів подумати, перш ніж відкривати сайт.

Третя ознака – назва сайту. Наприклад, адреса справжнього Ощадбанку – oschаdbаnk.uа, а декілька місяців тому шахраї створили oschаdnybаnk.cоm.uа. Крім домену, в назві також з'явилися дві зайві літери «ny».

Якщо ви хочете потрапити на сайт будь-якої компанії – знайдіть офіційну сторінку в соцмережі (там буде посилання), спробуйте скористатися пошуковою системою, водночас звертаючи увагу на домен і назву, знайдіть інформацію про компанію у джерелах і довідниках, яким ви довіряєте (там також можуть бути посилання на їхню офіційну сторінку).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, шахрайство, інтернет, злочин
В тему