31 Липня 2019
Новини

Перші — банки: у Зеленського повідомили про велику приватизацію

Перші — банки: у Зеленського повідомили про велику приватизацію

Офіс Президента України анонсував масштабну приватизацію з прицілом, в першу чергу, на банки – для залучення в країну великих іноземних фінансово-банкових груп.

Про це в інтерв’ю для видання Bloomberg заявив заступник керівника Офісу Президента Олексій Гончарук. —

«Банки повинні бути продані в першу чергу. Я хотів би, щоб 10 великих системних банків зайшли в Україну. Для цього нам потрібно продемонструвати економічне зростання, незалежність банківського регулятора — Національного банку — та налагодити роботу судової системи», – зазначив Гончарук.

Він підкреслив, що майбутній український уряд муситиме дозволити велику та всеохопну приватизацію, яка зачепить навіть Укрзалізницю та Укрпошту.

Як відомо, згідно з оголошеним минулого року планом приватизації чотирьох державних банків України, всі вони мають бути проданими до 2022 року. Наразі державними є Ощадбанк, Укрексімбанк, Укргазбанк та ПриватБанк (останній націоналізований у 2016 році).

Раніше в Нацбанку Україні повідомляли, що майже 70% кредитного портфелю урядових банків становлять непрацюючі кредити, за якими не здійснюються жодні виплати. Левова їх частка зосереджена саме в ПриватБанку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, банки, приватизація, приватбанк, президент
В тему

Останні матеріали