30 Липня 2019
Новини

На Рівненщині презентували унікальний музей

На Рівненщині презентували унікальний музей

В Острозі презентували інтерактивний музей стародруків.

Загальна сума залучених коштів на реалізацію склала понад 350 тисяч гривень. Проєкт реалізують протягом 4 місяців 2019 року, пише #ШоТам.

Що зробили за час реалізації?

Під час реалізації проєкту облаштована експозиція в Музеї книги і друкарства, оновлений дизайн, використані інноваційні технології та нові просторові рішення експозиції.

«На сьогодні колекція нараховує 4 900 експонатів основного музейного фонду, в тому числі майже півтори тисячі стародруків XVI–XVIII ст., серед яких – Острозька Біблії 1581 року і близько 150 рукописів XVI–XXI ст.”, – уточнили у пресслужбі Рівненської облдержадміністрації.

Конкурс «Малі міста – великі враження»

Як відомо, проєкт переміг у конкурсі «Малі міста – великі враження» від Міністерства культури України. На розгляд конкурсної комісії була подана 181 проектна заявка.

На переконання ініціаторів проєкту, він поліпшить туристичну привабливість музею та міста в цілому.

Що відомо про цей музей в Острозі?

Музей книги і друкарства розташовується в Луцькій надбрамній вежі XVI століття – пам’ятці архітектури національного значення.

Вежа грала роль центральної ланки в оборонній системі міста боку дороги на Луцьк. Належить до унікального типу укріплених міських воріт типу Барбакан, є однією з трьох споруд такого типу, що збереглися до наших днів на території України.

Читайте також:

Що подивитися в Тернополі: мальовниче озеро, таємничі підземелля та курйозні скульптури

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, музей, історія, рівне
В тему