24 Липня 2019
Новини

В Україні будуть облаштовувати парковки для дитячих візків

В Україні будуть облаштовувати парковки для дитячих візків

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ розглядає можливість внесення відповідних змін до державних будівельних норм щодо створення організованих парковок для дитячих візочків біля шкіл, дитсадків та лікарень.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

«Якщо влаштувати у нашому громадському просторі організовані місця для паркування візочків - у першу чергу, біля лікарень/поліклінік, біля шкіл/дитсадків, або магазинів, то це не завдасть особливого клопоту власникам, а для самих батьків буде особливою зручністю. В багатьох країнах Європи це працює і ми маємо запозичувати такий досвід. Тому зараз вивчаємо можливість внести відповідні зміни у ДБН», - зазначив Парцхаладзе.

При цьому чиновник підкреслив, що сьогодні є великий попит у суспільстві на облаштування таких паркувальних місць, і майже всі із 1,7 тисяч користувачів Facebook, які взяли участь в опитуванні на його сторінці, погодилися, що в Україні потрібно якомога більше організованих «парковок» для дитячих візків.

При цьому він наголосив, що сповивальні столики і універсальні туалети вже є обов’язковими з 1 квітня цього року при проектуванні нових і реконструкції існуючих громадських закладів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, парковка, дитячі візочки, жкг
В тему