26 Червня 2019
Новини

«ЗЕ-правосуддя»: 16-річну дівчину суд визнав винною через плакат «імпічмент президенту»

«ЗЕ-правосуддя»: 16-річну дівчину суд визнав винною через плакат «імпічмент президенту»

Рівненський міський суд визнав винними 16-річну Дар’ю Коцюрубу та її 20-річного друга.

У Рівному суд визнав 16-літню Дар’ю Коцюрубу і її 20-літнього товариша Романа винними в адміністративному правопорушення, «вчиненому» ними 25 травня, передає «Суспільне. Рівне».

Нагадаємо, Дар’я, тоді ще школярка, із другом у центрі міста стояли із плакатами проти президента Володимира Зеленського, зокрема, на одній табличці були слова «Імпічмент президенту». Після такого «пікету» молодих людей затримала поліція. Правоохоронці відвели неповнолітню і її друга до відділку, де склали на них протокол за «неповідомлення відповідних органів при проведенні мітингів демонстрацій». Ще один протокол склали на маму дівчини-підлітка – за «неналежне виховання».

Інцидент отримав широкий резонанс. Навіть послідувала реакція самого Зеленського. Він засудив зажорсткі в цій ситуації дії рівненської поліції. Юристи коментували, що як такого правопорушення у діях цих молодих людей не вбачають, адже повідомляти органи влади про мирні акції є не обов’язком, а правом. 

Однак, як розповіла журналістам матір Дар’ї Наталія, у Рівненському міському суді мають іншу думку. Рішення там винесли ще 13 червня.

«Була в суді, забрала рішення судді Діонісьєвої. У нас – попередження, штрафу немає. Але ми будемо подавати апеляцію і доводити невинуватість. По моїй справі (неналежне виховання, – ред.) – то її перенесли», – розповіла пані Наталія. 

Жінка додала, що друга Дар’ї – Романа – суд також визнав винним.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, суспільство, резонанс, школярка, пікет
В тему

Останні матеріали