26 Червня 2019
Новини

Послугу з утримання будинків та прибудинкових територій – скасовано

Послугу з утримання будинків та прибудинкових територій – скасовано

На законодавчому рівні скасовано послугу з утримання будинків та прибудинкових територій.

Про це повідомляє Департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради

Відповідно до ст.5 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», визначено нову класифікацію житловокомунальних послуг, згідно з якою житловою послугою є управління багатоквартирним будинком.

Співвласники будинків можуть самостійно за рішенням загальних зборів визначитися з прийняттям одного із способів управління будинком, а саме :

- Створення ОСББ;

- Самоуправління;

- Управління будинком через управителя (управляючу компанію).

Для визначення управителя створюється ініціативна група серед співвласників. До участі у загальних зборах запрошуються усі співвласники житлових та нежитлових приміщень. Ціна на житлову послугу з управління будинками є договірною.

Органи місцевого самоврядування на даний час не мають повноважень щодо встановлення тарифів на утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, а також встановлення цін на управління будинками.

Житлово – комунальні підприємства міста Луцька (ЖКП №2, ЖКП№3, ЖКП №7, ЖКП №11), а також Товариство МЖК і ЖЕК №8 ЖБК, основним видом економічної діяльності яких є господарювання за КВЕД 81.10 «комплексне обслуговування об’єктів» можуть приймати участь у зборах співвласників, де запропонувати надання своїх послуг з управління будинками та подати на розгляд співвласників перелік послуг та розраховану (договірну) ціну та надалі укласти договір на надання послуг з управління будинком.

Під час проведення зборів (графік їх проведення в червні цього року доводиться до відома співвласників додатково) можна отримати додаткові роз'яснення та проект договору на управління будинком. Співвласники можуть вибрати в якості управляючої компанії будь яке житлово-комунальне підприємство міста, або приватну управляючу компанію чи фізичну особу-підприємця, що відповідає кваліфікаційним вимогам «менеджер управитель житлових будинків».

У разі не прийняття рішення про визначення управителя будинку співвласники можуть звернутися до органу місцевого самоврядування із письмовим колективним зверненням (або протоколом зборів) з проханням призначити управителя будинку на конкурсних засадах.

«Просимо до 01.07.2019 прийняти рішення співвласників щодо способу управління будинком, так як житлово-комунальні підприємства надалі не будуть мати можливості надавати послуги з утримання житлових будинків», - йдеться у повідомленні.

До уваги мешканців Луцька: телефон ДЖКГ для довідок : 773 160, та тел. керівників ЖКП №2 -263992, №3 -243372, №7 -252181, №11-737702 ).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, осбб, комунальні послуги
В тему

Останні матеріали