12 Червня 2019
Новини

«Розрив селезінки і перелом таза»: хлопчик, якого збили на «зебрі» в Луцьку, в реанімації

«Розрив селезінки і перелом таза»: хлопчик, якого збили на «зебрі» в Луцьку, в реанімації

13-річний лучанин, постраждалий у ДТП, що сталася напередодні на проспекті Молоді, перебуває в одному з відділень інтенсивної терапії обласної дитячої лікарні.

Про це Інформаційному агентству «Волинські Новини» повідомив головний лікар Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання Сергій Ляшенко.

Зі слів медика, у результаті аварії дитина отримала політравму (множинні травми), закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, переломи тазу та гематому селезінки.

«За станом на сьогодні хлопчик на консервативному лікуванні, тому що у випадку якби протягом доби відбулося загострення клінічних проявів, дитину довелося б оперувати. Наразі стан пацієнта можна розцінювати як такий, що має помірну позитивну динаміку. Поки що хлопчик перебуває на лікуванні у відділенні інтенсивної терапії № 1», – розповідає Сергій Ляшенко.

Лікар зазначив, що поки робити якісь прогнози щодо подальшого лікування чи стану дитини – рано. Однак, зауважив, медики сподіваються, що розрив селезінки капсулюється, а тому оперативного втручання вдасться уникнути.

«Важливо одне. Прогнози – позитивні», – резюмував Сергій Ляшенко.

Разом із тим завідувач центральної оперативної диспетчерської служби «103» Андрій Абрамов розповів Інформаційному агентству «Волинські Новини» про те, що 11 червня унаслідок ДТП на проспекті Молоді постраждав хлопчик 2005 року народження. Його із попереднім діагнозом «струс головного мозку, забій правої скроневої ділянки, верхньої та нижньої щелепи, забій верхніх і нижніх кінцівок» каретою «швидкої» доставили до Волинської обласної дитячої лікарні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, НП, дтп, луцьк, діти
В тему

Останні матеріали