4 Червня 2019
Новини

Порошенко осік Шефіра: «Хочете продавати серіали росіянам – хай ті вчать українську мову»

Порошенко осік Шефіра: «Хочете продавати серіали росіянам – хай ті вчать українську мову»

Екс-президент прокоментував скандальну заяву співвласника «Студії Квартал 95» про те, що треба скасувати мовний закон і переглянути систему квотування.

Петро Порошенко відреагував на заяви бізнес-партнера Бориса Шефіра у своєму виступі на першому з’їзді партії «Європейська солідарність», де його обрали її головою, передає «5 канал».

Так, коментуючи висловлювання Шефіра, Порошенко заявив: «Якщо вже так хочеться продавати – продавайте українською, нехай вчать».

Також він нагадав відомий вислів Ліни Костенко про те, що нації вмирають не від інфаркту, спочатку їм відбирає мову.

Нагадаємо, 30 травня у виданні «Детектор медіа» вийшло інтерв’ю, в якому співвласник студії «Квартал 95», брат першого помічника президента Володимира Зеленського Борис Шефір зробив кілька гучних заяв. Зокрема, назвав президента РФ Володимира Путіна «розумною людиною», з якою можна домовитися. 

«Путін – не маніяк і не псих, він розумна людина. Так, у нього імперські амбіції. Але можна ж домовитися», – сказав Шефір.

Він також критично висловився щодо схвалення мовного закону та квот для української мови. На його думку, «мовний» закон треба скасувати, а квоти – переглянути. Він вважає, що це «перший крок для того, щоб завершити війну». 

В АП вже заявили, що ця «приватна думка» Шефіра не збігається з позицією президента Зеленського.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, петро порошенко, українська мова
В тему

Останні матеріали