27 Травня 2019
Новини

Сміттєві новації: у Луцьку баки закопають у землю

Сміттєві новації: у Луцьку баки закопають у землю

Для потреб міста придбали сміттєвоз, який може спустошувати підземні баки. Невдовзі перші такі контейнери встановлять на Гулака-Артемовського.

Про це «Першому» розповів директор міського департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась. З його слів, спеціальний сміттєвоз купили за кошти міського бюджету КП «Луцькспецкомунтранс». Він коштував 2 млн грн.

Де з’являться підземні смітники

Перші підземні смітники встановлять на вулиці Гулака-Артемовського, біля будинку № 13.

«Ми розробили проект. Шукаємо підрядника, який може це втілити», – розповів чиновник.

Двір на вулиці Гулака-Артемовського обрали, бо там стоїть близько десятка звичайних контейнерів, біля яких часто безлад.

Натомість там поставлять два підземні баки. Кожен з них об’ємом 5 куб. м заміняє п’ять звичайних смітників.

Ціна «сміттєвого» питання

Один підземний контейнер вартує 180 тис. грн. Разом зі встановленням та облаштуванням майданчика два обійдуться у 500 тис. грн.

Де ще вкопають баки

Міськрада звернулась до місцевих забудовників, аби ті теж ставили підземні баки на своїй території. Зі слів Юрія Крася, відгукнулися будівельні компанії «Інвестор», «Луцьксантехмонтаж № 36», «Житлобуд-2», «Яровиця». Вони поступово облаштовуватимуть майданчики та встановлюватимуть підземні контейнери у своїх житлових комплексах. Раніше про встановлення таких контейнерів у ЖК «Супернова» розповідав гендиректор компанії «Інвестор» Андрій Разумовський.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк
В тему