18 Травня 2019
Новини

У Луцьку триває святкування Дня Європи-2019 ( афіша заходів, фотодобірка)

У Луцьку триває святкування Дня Європи-2019 ( афіша заходів, фотодобірка)

Починаючи з 2003 року, в Україні у третю суботу травня відзначають День Європи. Цьогоріч День Європи відзначають у суботу, 18 травня.

Щороку до цього дійства долучаються й у Луцьку.

Отож, святкування Дня Європи у нашому місті розпочалося у коворкінгу Passage Interdit  інтелектуальною грою серед школярів обласного центру та учнів з міст-побратимів Республіки Польща (Жешув, Замость, Люблін, Ольштин, Бартошице) та Республіки Білорусь (Брест).

38 учасників, з яких 12 учнів з-за кордону, виконували тестові та творчі завдання англійською мовою на знання про Європейський союз та країни, що до нього увійшли.

Відтак в центральному парку відпочинку відбулись виступи шкільних колективів, конкурси, розваги, майстер-класи, вікторини з подарунками;мистецька територія для дітей «Звуковий лабіринт «Музика вітру»; «Кохання крізь віки» (місток закоханих): мистецький перформанс для двох, квіткова фотозона;  «Весняний ретро-променад» (алея парасольок): романтичні посиденьки в ретро-кав’ярні, прогулянки на човнах і велосипедах.

З  18.00 до 22.00 триватиме Dj-парад.

А на Театральному майдані відбулись  виставка робіт учнів Луцької художньої школи «Європа в твоїх долонях»; майстер-класи «Дізнаємося про Польщу разом».

З  18.00 до 19.30 тут проходитиме  камерної музики, а  з 20.00 до 21.15 – концерт струнного квінтету «Volosi».

Фото Олександри Власюк

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Волинь, луцьк, луцька міська рада, волинь, день європи, свято, Відео
В тему

Останні матеріали