2 Травня 2019
Новини

Звичайний продукт врятує від ожиріння

Звичайний продукт врятує від ожиріння

Японські вчені помітили зв'язок між регулярним вживанням рису і зниженням ризику ожиріння.

Про це повідомляється на порталі EurekAlert.

Дослідники з жіночого коледжу гуманітарних наук Дошіша (Кіото) проаналізували раціон харчування і спосіб життя жителів 136 країн. Там, де люди в середньому їли по 150 грамів рису в день, населення виявилося більш струнким. Десятикратне зменшення споживання цього злаку корелювало із зайвою вагою.

Обумовлюється, що зв'язок між споживанням рису і ожирінням зберігалася навіть після врахування інших факторів способу життя і соціально-економічних чинників ризику, включаючи освіту, куріння, витрати на охорону здоров'я, валовий внутрішній продукт на душу населення і загальне споживання енергії.

Вчені припустили, що клітковина, поживні речовини і рослинні сполуки, що містяться в цілісному злаку, можуть підсилювати відчуття ситості і запобігати переїданню. Також до достоїнств рису віднесли малу кількість жиру і незначно підвищення цукру в крові після вживання цього продукту. Проте дієтологи нагадали, що люди, що вживають занадто багато рису, схильні до ризику розвитку метаболічного синдрому і діабету.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, ожиріння, продукти, хвороби
В тему