2 Травня 2019
Новини

Тернопільщина потерпає від негоди

Тернопільщина потерпає від негоди

Тернопільщина оговтується від наслідків негоди. Сильні дощі підтопили будинки, поруйнували дороги, пошкодили посіви. В одному з сіл потребує ремонту газова труба.

Про це повідомила прес-служба Тернопільської ОДА.

Найбільш постраждали від негоди і зазнали збитків жителі в Бережанському, Козівському, Підгаєцькому та Збаразькому районах. 

«Внаслідок погіршення погодніх умов в області було відключено від електропостачання 30 населених пунктів, підтоплено 106 домогосподарств. У селі Літятин Бережанського району пошкоджено наземну газову трубу низького тиску. Це спричинило аварію на цій мережі і 220 абонентів не можуть використовувати газ. Зараз спільними зусиллями маємо оперативно працювати над подоланням таких наслідків», - повідомив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

За словами очільника області, всі служби цивільного захисту населення працюють в оперативному режимі для того, щоб мінімізувати труднощі, завдані негодою. Зараз проводяться заходи з ліквідації наслідків стихії. 

«На сьогодні рівень води по Дністру суттєво підвищується, а на найближчі дні передбачаються дощі та грози. Можливий перший рівень небезпеки стихійного явища», - йдеться у повідомленні.

У той же час, синоптики прогнозують продовження опадів на всій території Тернопільської області.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, опади, Надзвичайні події, тернопіль, погода
В тему