23 Квітня 2019
Новини

На Філіппінах стався землетрус: десятки людей від завалами

На Філіппінах стався землетрус: десятки людей від завалами

Вчора, 22 квітня, на півночі Філіппін стався потужний землетрус. Сила підземних поштовхів сягала 6 балів за шкалою Ріхтера.

Природна катастрофа забрала життя щонайменше 15 осіб, - повідомляє Геологічна служба США (USGS), пише DW з посиланням на AP.

Через це десятки тисяч філіппінців у провінції Пампанга поспіхом залишили свої оселі. 

Епіцентр землетрусу залягав неподалік від столиці Філіппін Маніли. Внаслідок потужних підземних поштовхів було зруйновано кілька будівель. В одній зі знищених катаклізмом багатоповерхових споруд містився супермаркет.

Станом на ранок вівторка, 23 квітня, рятувальникам вдалося витягти з-під завалів вже 15 тіл загиблих. Не виключено, що кількість загиблих ще може зрости, адже під завалами опинилися десятки людей. Під час пошуково-рятувальних робіт активно застосовується спецтехніка.

Рятувальникам вдалося витягти одного потерпілого живим з-під руїн. Також місцева влада наводить цифру в десятки поранених унаслідок землетрусу. Через підземні поштовхи в провінції почалися перебої з енергопостачанням - більшість міст провінції Пампанга залишилися без електрики.

Сьогодні. 23 квітня, надійшло повідомлення про новий потужний землетрус магнітудою 6,3. Цього разу підземні поштовхи зафіксували в центральній частині Філіппін. Епіцентр землетрусу залягав на глибині 70,2 кілометра. Поки що про руйнування та жертви цього другого землетрусу не повідомляється.

Ми писали, що на початку весни землетрус магнітудою 5,4 стався у вівторок на індонезійському острові Суматра.  Епіцентр підземних поштовхів розташовувався в 23 кілометрах на північний-захід від провінції Котабару. Осередок землетрусу залягав на глибині 10 кілометрів.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, НП, смерть, Світ, Надзвичайні події, Надзвичайні події
В тему