19 Квітня 2019
Новини

Лікарі пояснили, чим корисний і шкідливий кефір

Лікарі пояснили, чим корисний і шкідливий кефір

Фахівці в галузі дієтології озвучили ряд причин, чому слід включити в раціон кефір. Також були названі причини, через які варто обмежити його вживання, особливо тим, у кого діагностовані проблеми зі здоров’ям.

Про це повідомляє UkrHealth.

Як стверджують дієтологи, кефір володіє численними корисними якостями. Кисломолочний продукт допомагає нормалізувати флору ШКТ, поліпшити обмін речовин і відновити природний баланс організму. Також напій є джерелом ряду цінних компонентів, в тому числі і кальцію.

Існують і деякі обмеження для певної категорії людей. Наприклад, людям з порушенням роботи серцево-судинної системи рекомендується виключити з меню кефір з високим вмістом жирів, обмежившись варіантами з його мінімальною кількістю.

Також варто бути уважним тим, хто страждає від кандидозу і захворювань органів травлення. У таких випадках варто відмовитися від кисло-молочного напою так само і тим, що страждають від непереносимості лактози. У всіх інших випадках оптимальна добова норма вживання кефіру не повинна перевищувати 1-2 склянки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штучні квіти на кладовищах: яку смертельну небезпеку вони несуть?

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, київ, цікаво знати, здоров'я, здоровий спосіб життя
В тему