18 Квітня 2019
Новини

Українці підписують петицію про перенесення виборів

Українці підписують петицію про перенесення виборів

2050 українців вже підписали петицію, розміщену на сайті Адміністрації Президента.

Петицію створила Тетяна Севрюк.

Петиція містить шість пунктів, серед них - вимога перенести другий тур виборів на липень і перевірити фінансування кандидата Зеленського. 

«Україна виявилася не готовою до проведення виборів президента України в умовах гібридної війни з Росією, ні в законодавчому полі, ні з боку інформаційної безпеки, ні з боку дотримання кандидатами демократичних політичних основ. Тому ми , народ України, якому не байдужа доля нашої країни, звертаємося до вас з проханням:

  • 1. Перенести дату другого туру виборів президента України з 21.04.2019 р. до 21.07.2019 р. для того, щоб привести законодавство щодо виборів Президента у відповідність до сучасних вимог.
  • 2. Дати наказ правоохоронним органам перевірити і оприлюднити інформацію, викладену на сайті «Миротворець» про фінансування кандидата в президенти України Зеленського В. О. спецслужбами Росії, тому що, якщо це правда - це загрожує національній безпеці України і кандидат в президенти є зрадником України.
  • 3. Дати наказ правоохонним органам перевірити і оприлюднити інформацію про фінансування, а також приховування і лобіювання своїх інтересів через кандидата в президенти В. Зеленського Коломойським І. В.
  • 4. Провести міжнародний аудит ГК Укроборонпрому і оприлюднити результати в 21.07.2019 р.
  • 5. Подати до Верховної Ради законопроект «Про вибори президента України», де прописати обов'язковість проведення дебатів перед другим туром виборів президента, а також відповідальність, якщо кандидат відмовляється від участі в дебатах - зняття його кандидатури з виборів.

Також прописати обов'язковість тесту на наркозалежність та алкозалежність в міжнародній антидопінгової лабораторії для всіх кандидатів в президенти.

Також прописати обов'язковість подання своєї передвиборної програми з відповідальністю за невиконання цього пункту - зняття кандидата з виборів.

Також прописати відповідальність президента України за невиконання взятих на себе зобов'язань - це можливість ініціації процедури імпічменту президенту, якщо не буде доведено, що президент не виконав свої зобов'язання через саботаж Верховною Радою своїх законотворчих функцій.

  • 6. Подати до Верховної Ради України закон «Про імпічмент Президента» з врахування гібридної агресії Росії і дотриманням вимог щодо національної безпеки.

У разі невиконання нашого звернення, залишаємо за собою право відстоювати свої права на мирних, безстрокових акціях протесту ", - йдеться в повідомленні.

Петиція за 90 днів повинна зібрати 25 000 голосів. Станом на 15 годину 18 квітня її підписали 2050 осіб. Підтримати її можна за посиланням. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, вибори 2019, петиція, українці
В тему