9 Квітня 2019
Новини

Гроші BBC підуть на армію, — Порошенко

Гроші BBC підуть на армію, — Порошенко
Президент Петро Порошенко заявив, що британська служба BBC виплатить йому 50 тисяч фунтів за фейк.

Таку заяву Порошенко зробив в ефірі програми «Слобода слова» на ICTV. 

Та додав, що гроші перерахує на армію:

«Як компенсацію ВВС виплачує — не знаю, чи можу це говорити чи ні — 50 тисяч фунтів... Як тільки я їх отримаю – вони будуть перераховані українській армії. Нехай ВВС теж фінансує українську армію. І велика сума – ще більша – для компенсації судових витрат».

Наприкінці березня британська служба BBC вибачилася перед президентом України Петром Порошенком і погодилася виплатити відшкодування за некоректний матеріал.

Ідеться про текст, у якому йшлося, що сторона Петра Порошенка заплатила гроші за те, аби продовжити його зустріч з президентом США Дональдом Трампом. У ньому зазначали, що за це адвокату Дональда Трампа Майклу Коену перерахували 400 тисяч доларів. Статтю опублікували на сайті ВВС у травні 2018 року, однак невдовзі видалили. Ця інформація також звучала у програмі BBC на телебаченні.

Після цього Порошенко подав до суду на BBC за матеріал про оплату ним зустріч із Трампом. У позові зазначалося, що BBC відмовилось опублікувати спростування або вибачення.

Ми писали, що на попередніх слуханнях у Лондоні представники медіакорпорації стверджували, що в матеріалах не було ніяких вказівок на те, що Порошенко заздалегідь знав про платіж. Тому, як заявили в Бі-Бі-Сі, така заява не може вважатися наклепом. Однак суддя, вислухавши аргументи обох сторін, ухвалив, що Бі-Бі-Сі подали свою заяву і супутні аргументи абсолютно однобоко і що «звичайний розумний глядач / читач» не знайшов би ніяких підстав вважати, ніби Порошенко до цього хабара непричетний. Суддя відхилив клопотання Бі-Бі-Сі про апеляцію в цьому твердженні.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, гроші, фейкові новини, петро порошенко, сша
В тему