4 Квітня 2019
Новини

«Київстар» думає запроваджувати мережу 5G

«Київстар» думає запроваджувати мережу 5G

Компанія «Київстар» (Київ) вважає, що в Україні можна запроваджувати мережу 5G, однак не вистачає платоспроможного попиту .

Про це повідомив президент «Київстару» Олександр Комаров в інтерв’ю Українським Новинам.

«В Україні, на мій погляд, мережі 5G на початковому етапі свого розвитку будуть дуже вузькоспеціалізованими, спрямованими на потреби бізнес-клієнтів», – сказав він.

Комаров вважає, що мережі 5G знайдуть масове застосування на ринку інтернету речей (IoT), рішень для хмарної інфраструктури, доповненої реальності, а також всіх речей з приставкою «smart» (смарт-таксі, смарт-стадіони).

На думку президента компанії, найбільш оптимально вводити 5G на діапазонах 700 МГц (Band 28) і 3,4 – 3,8 ГГц (Band 42-43).

Відзначається, що для операторів технологія зв’язку 5G дає можливість ефективніше використовувати існуючий радіо спектр, підключати більше мобільних девайсів на виділеній смузі частот.

При цьому він зазначив, що в Україні поки не вистачає платоспроможного попиту на цю технологію.

Так, за словами Комарова, вартість послуг мобільного зв’язку в Україні є однією з найнижчих, наприклад, в мережі «Київстар» середній чек клієнта становить 58 гривень.

До того ж частину поточних застосувань 5G можна реалізувати на мережах 4G, де достатньо швидкості для цього і є великий потенціал її нарощування.

Водночас він заявив, що всі основні вендори в світі вже випускають обладнання для мереж 5G, оскільки для них це поява нових ринків збуту, нових можливостей і прибутків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, зв'язок, інтернет, провайдер
В тему