3 Квітня 2019
Новини

Зеленський погодився на дебати, але на своїх умовах

Зеленський погодився на дебати, але на своїх умовах

Кандидат у президенти Володимир Зеленський погодився на дебати з чинним президентом України, але на своїх умовах.

Відповідне відео у середу ввечері опублікувала у Facebook «Команда Зеленського».

На відео Володимир Зеленський виходить на поле НСК «Олімпійський» у Києві  і відповідає згодою  на попередній виклик на дебати Петра Порошенко. Кандидат у президенти відразу зазначає, що не вчинить так, як Петро Порошенко у 2014 році, коли відмовився від дебатів із Юлією Тимошенко.

«Я приймаю виклик. Ось мої умови: чекаю на вас тут - на НСК «Олімпійський». Дебати відбудуться перед народом України», - сказав кандидат.

Він зазначив, що дебати зможуть транслювати усі телеканали, також мають бути присутні журналісти.

За його словами, «кандидати повинні обов'язково пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів».

«Країні потрібен здоровий президент», - заявив пан Зеленський.

Він висунув ще одну вимогу своєї участі - пан Порошенко має звернутись до народу й заявити, що «дебати відбудуться не з маріонеткою Кремля чи Коломойського, не з ватніком, не з малоросом, не з бидлом, не з клоуном, а з кандидатом у президенти України - Володимиром Зеленським».

Він дав президенту 24 години, аби відповісти на його умови.

«Даю вам 24 години. Думай-те!»

Нагадаємо, що відмова від участі у дебатах не є обов'язковою і не має жодних юридичних наслідків.

За законом, дебати між кандидатами, які пройшли у другий тур, проводяться в останню п'ятницю перед днем повторного голосування з 19 по 22 годину в прямому ефірі.

Тобто, за підрахунками, це має статися 19 квітня. Тривалість - не менше 60 хвилин. Їх можуть безкоштовно транслювати інші канали.

Нагадаємо, що, на думку політологів, дебати зможуть вплинути переважно на рейтинги Петра Порошенка. Перед ним стоятиме наступне завдання: боротьба за протестний, але патріотичний електорат – власне, за мислячого виборця, для якого важливе питання змісту кампанії.

Для Володимира Зеленського дебати також матимуть значення: йому важливо довести західній Україні й патріотичній частині електорату, що він не становить загрози для національного суверенітету,


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, дебати, вибори 2019, володимир зеленський, петро порошенко
В тему

Останні матеріали