29 Березня 2019
Новини

Водій міжміського автобуса пив коньяк за кермом

Водій міжміського автобуса пив коньяк за кермом

У Сумах патрульні зупинили мікроавтобус Mercedes-Benz Sprinter, призначений для надання послуг із перевезення пасажирів, бо водій випивав алкоголь за кермом.

Патрульні виявили нетверезого водія автобусу міжміського сполучення, алкоголь в крові якого перевищував норму у 8 разів, - повідомила поіція області.

«Я ж уже не на рейсі, та й випив не так багато» — саме так пояснив свою нетверезу поїздку водій маршрутки.

Під час перевірки документів інспектори дійсно виявили у 30-річного водія явні ознаки алкогольного сп’яніння.

«Чоловік одразу зізнався, що вживав спиртні напої. За допомогою алкотестеру він пройшов огляд на стан сп’яніння, який зафіксував у нього 1,68 проміле алкоголю, що в понад 8 разів перевищує допустиму норму», — говорить поліцейський 3-ї роти УПП в Сумській області Олександр Леоненко.

Порушника затримали, коли в автобусі не було пасажирів. Чоловік стверджує, що не пив, поки був на маршруті, а коли пасажирів не залишилося, трохи випив. За його словами, спочатку він вживав безалкогольні напої, а потім трохи коньяку.

У салоні автобуса поліція знайшла майже порожню пляшку з-під коньяку, порушник запевнив, що це пила його подруга. 30-річний водій боїться позбудеться роботи, тому запропонував співробітникам правоохоронних органів хабар, але ті відмовилися.

Патрульні відсторонили водія від керування транспортним засобом та склали на нього адміністративний протокол за ст. 130 (керування в стані алкогольного сп’яніння) КУпАП.

Санкція ст. 130 КУпАП передбачає штраф у розмірі 10 200 гривень із позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, НП, алкоголь, затримання, водій, суми, транспорт
В тему