28 Березня 2019
Новини

ТОП-5 порад від Супрун, як подолати стрес перед виборами

ТОП-5 порад від Супрун, як подолати стрес перед виборами
Набирає обертів передвиборче загострення: зростає рівень стресу, тривожності, агресивного спілкування, а негативні емоції дуже шкодять здоров’ю людини.

Про це у Facebook написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

«Якщо ви відчуваєте стрес через майбутні події — ви не одні. Це звичне явище в багатьох країнах, які стоять перед важливим вибором. До прикладу, понад 50% американців назвали останні президентські вибори «вагомим джерелом стресу». В Україні ми не маємо такої статистики, але якщо взяти до уваги активність людей в соціальних мережах та на вулицях, можемо сказати, що повітря наелектризоване, а люди сильно стресують з наближенням цих вихідних», - написала Супрун.

Вона підкреслила, що стрес та негативні емоції погано впливають на наше здоров’я, самопочуття та в цілому псують якість життя, тому їх слід позбуватися. Обжитись у перегляданні медіа.

«Використайте цей час для себе та сім’ї, робіть, що вам подобається, та не намагайтеся дивитися і знати все, що з’являється про вибори в медійному просторі. Щоби бути в курсі, достатньо періодично читати новини чи якісні огляди», - вважає Супрун.

Також вона радить не розвивати дискусій, які можуть призвести до конфлікту.

«Не продовжуйте обговорення виборів, якщо ви розумієте, що воно може перерости в конфлікт чи агресію. Стрес та тривожність через вибори — досить поширене явище, але вони не вартують вашого здоров’я. Спрямуйте свою увагу в більш продуктивному напрямку. Можна обрати діяльність, яка також стосується виборів, але водночас торкається питань, які вам більше до душі. До прикладу, ви можете стати спостерігачем та відстоювати прозорість й законність голосування», - наголосила Супрун.

Очільниця МОЗ радить знайти час для того, щоби спокійно та вдумливо проаналізувати все, що сталось за останні роки в країні, обов’язково ознайомитись з програмами кандидатів, подумати, чого ви прагнете для себе, своїх близьких та всієї країни, і обов’язково зробіти свідомий вибір.

«Навіть якщо ваш кандидат не вийде до другого туру — це не катастрофа. Важливо залишатися свідомим громадянином з активною позицією», - написала Супрун.

Нагадаємо, що вибори відбудуться 31 березня, тобто у ці вихідні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, стрес, вибори 2019, поради, уляна супрун
В тему