22 Березня 2019
Новини

Якими силами Росія захопила Крим

Якими силами Росія захопила Крим

Святошинський райсуд Києва встановив, що щонайменше 10,5 тисячі російських військових брали участь в захопленні півострова у 2014 році. Окрім того, на півострів скерували величезну кількість військової техніки.

Судді дійшли до такого висновку, розглядаючи справу екс-представника Путіна в Криму Олега Бєлавєнцева, передає 24 канал із посиланням на рішення суду.

Упродовж від 20 лютого до 16 березня 2014 року в Крим Росія незаконно перемістила не менше 10 500 російських військовослужбовців.

Окрім того, Москва надіслала на мінімум 10 танків, 207 БТР та БМП, 8 ракетних комплексів «Бастіон-П», 24 «Гради», 12 «Ураганів», понад 80 гармат, понад 25 артустановок «Гвоздика», 80 одиниць засобів протиповітряної оборони, 16 бомбардувальників СУ-24, 2 винищувачі СУ-27, 6 літаків-розвідників СУ 24 МР, 26 вертольотів і близько 640 вантажівок УРАЛ та КАМАЗ.

Зазначимо, Святошинський районний суд Києва 18 березня заочно засудив до 13 років позбавлення волі уповноваженого представника президента Росії у так званому «Кримському федеральному окрузі» Олега Бєлавєнцева.

Зазначимо, за 5 років анексії окупанти переселили до Криму 70 тисяч росіян. Окрім того, Росія фактично перетворює анексований Крим у військову базу. Бажаного результату окупантам досягти не вдається – все менше росіян підтримують анексію українського півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко відреагував на «шпильку» Путіна: «Кашу з ним варити не збираюся»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, Світ, суспільство, україна, росія, крим
В тему

Останні матеріали