22 Березня 2019
Новини

Губернатор Волині прибирав разом зі студентами сміття (фото, відео)

Губернатор Волині прибирав разом зі студентами сміття (фото, відео)

В Луцьку влаштували весняну толоку, аби прибрати перед святами Луцький ботанічний сад.

На цю «акцію чистоти» разом зі студентами  Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки вийшов і  голова облдержадміністрації Олександр Савченко – повідомляється на його офіційній сторінці у Facebook.

Більше сотні студентів Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, клієнти Волинського обласного центру зайнятості та працівники облдержадміністрації разом прибирали від сміття Луцький ботанічний сад.

Толока розпочалася сьогодні, 22 березня 2019 року об 11:00 та тривала близько двох годин. Організували захід працівники управління екології облдержадміністрації на чолі з керівником Дмитром Новохатським.

— Толоку в Луцькому ботанічному саду загальнодержавного значення цього року було організовано за ініціативи голови обласної державної адміністрації Олександра Савченка.

Однак, така акція вже традиційна. Сміттєві пакети та рукавиці у нас залишилися з минулого року. Ми безкоштовно забезпечили ними усіх учасників толоки. Триватиме вона доти, доки не приберемо весь сад, – зазначив Дмитро Володимирович.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко теж долучився до прибирання. Каже, що в ботанічному саду вперше, однак одразу час проводить з користю: в рукавицях і зі сміттєвим мішком.

— Жителі навколишніх будинків скаржилися на те, що тут неабияк смітять. Тут ботанічний сад, дитяча залізниця. А сміття дуже багато.

Берегти природу ми повинні не лише на толоках, а щоденно. Бо чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. А Волинь екологічно чиста область. Я тут живу і особистим прикладом сьогодні хочу показати, що потрібно знаходити час на такі ініціативи та акції, – розповів Олександр Ілліч.

Голова обласної державної адміністрації також здивований тим, що міська рада не бере участі у толоці. Адже парк, чий би він не був, на території міста й користуються ним саме лучани.

— Дивує, що місто цим не опікується. Гірко, що радник міського голови привів двісті людей, які називали себе укропівцями, пікетувати з`їзд лісівників, які озеленюють території. І не додумався привести їх сюди й прибрати. Зробили б хорошу справу, а не прогуляли б весь день в центрі міста. Тож запрошую міську владу долучатися до хороших та позитивних ініціатив! – наголосив Олександр Ілліч.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Волинь, волинь, луцьк, облдержадміністрація, олександр савченко, сміття, сміття, Відео
В тему