18 Березня 2019
Новини

Смерть солдата в Харкові: дівчина найняла підлітків убити військового, який її «зґвалтував»

Смерть солдата в Харкові: дівчина найняла підлітків убити військового, який її «зґвалтував»

Слідчі за гарячими слідами розкрили резонансний злочин – жорстоку розправу над молодим військовим. І підозрювані – група підлітків.

На Харківщині затримали групу осіб, які вбили військовослужбовця. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Харківської області.

Менш ніж за добу працівники Чугуївського відділу поліції викрили  у скоєнні жорстокого злочину трьох хлопців та дівчину.

16 березня у місцеву поліцію повідомили, що за кілометр від військової частини в місті Чугуєві в лісосмузі, неподалік цвинтаря села Клугино-Башкирівка, лежить тіло чоловіка з ознаками насильницької смерті. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група на чолі з керівництвом відділу. Правоохоронці встановили особу померлого. Ним виявився 26-річний солдат-контрактник.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники Чугуївського відділу поліції викрили групу осіб, причетних до злочину. Ними виявились 15-, 16- та 18-річний місцеві хлопці та 22-річна харків’янка.

Встановлено, що удень 13 березня компанія прогулювалася Чугуєвом. Близько 23:00 на автовокзалі вони зустріли молодого чоловіка, разом з яким пішли до  під’їзду житлової багатоповерхівки розпивати спиртні напої.

Під час вживання  алкоголю дівчина розповіла хлопцям, що 26-річний солдат нібито її зґвалтував. Також вона повідомила, що у нього є банківська карта, на якій багато грошей, та запропонувала хлопцям за винагороду вбити чоловіка.

Для реалізації злочинного умислу вони розробили план вбивства. Потім хлопці обманом заманили жертву в ліс, де жорстоко вбили. Вони завдали солдатові кілька ударів ножем по голові, кінцівкам та тулубу. Після того, як він упав непритомний, юнаки забрали його одяг та інші речі,  спалили та втекли з місця злочину.

Коли хлопці повернулися до дівчини, то повідомили, що виконали замовлення, та показали на підтвердження відео.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження  за пунктами 6, 11, 12 частини 2 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі. Зараз вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває. Проводяться першочергові слідчі розшукові дії для повного та всебічного дослідження обставин події.

Читайте також: На Харківщині жорстоко вбили військовослужбовця

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, НП, харків, вбивство
В тему