15 Березня 2019
Новини

Біля посольства Росії встановили меморіал Нємцову (фото)

Біля посольства Росії встановили меморіал Нємцову (фото)

Сьогодні,15 березня, біля посольства Росії у Києві встановили меморіальну дошку та відкрили сквер імені російського опозиціонера Бориса Нємцова. Чотири роки тому його вбили у Москві.

Новий сквер розташований на розі вулиці Сурикова та Повітрофлотського проспекту, пише Главком

Полотно з меморіальної дошки зняли донька політика Жанна Нємцова та мер Віталій Кличко.

«Мабуть, головне питання, яке багато кого цікавить, чому саме в Києві відкривається меморіал на честь мого батька? Бо він, справді, був великим другом України. Найголовніше, мені здається, що його трагічна доля тісно пов'язана з тими подіями, які відбувалися і відбуваються в Україні», - каже пані Нємцова.

Міський голова додав, що рік тому площу імені Нємцова у Вашингтоні відкрили теж біля російського посольства. Згодом так само зробили у Вільнюсі.

«Нємцов жорстко критикував дії Російської Федерації щодо України, засуджував анексію Криму, заявляв про присутність російських військових на Донбасі. Він був людиною, яка підтримувала і вболівала за нашу державу, яка бажала Україні успіху», - каже Кличко.

Він нагадав, що досі замовників вбивства Нємцова не встановили.

«Але ж ми знаємо, що це було політичне вбивство і кому заважав Борис Нємцов. Цей сквер буде кожного дня нагадувати російському посольству про тих людей, які борються за правду, за демократію і справедливість, за майбутнє своєї країни», - висловився він.

Як повідомляється, ідея встановити пам'ятну дошку біля посольства РФ належить Фонду ім. Бориса Нємцова. Її макет розробили російські архітектори.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, суспільство, Фото
В тему