15 Березня 2019
Новини

Щоденна небезпека: лучани бояться дерев-убивць (фото, відео)

Щоденна небезпека: лучани бояться дерев-убивць (фото, відео)

У Луцьку нещодавно сильний вітер наробив чимало лиха, зокрема зірвав фасад будинку в центрі міста, звалив будівельний кран, пошкодив машини, поруйнував дахи будинків та повалив шість дерев. Зокрема на вулиці Кравчука у спальному районі тополя впала на дорогу і перекрила шлях.

Про це йдеться в сюжеті «12 каналу».

Активіст Дмитро Глазунов впевнений, що винні в цьому комунальники, які пообрізали коріння дерев, коли прокладали бруківку.

«Я особисто бачив, як комунальники із цієї високої тополі обрізали половину коріння. Цього не можна робити. Для того, щоб вона впала достатньо одного буревію. Так і сталося» - повідомив активіст.

Він наголосив, що цього разу обійшлося без жертв. Однак, за його словами, ситуація могла бути геть іншою, якби дерево впало на годину раніше, тоді коли тим шляхом йшли учні до школи, а батьки вели дітей в дитсадок чи поспішали на роботу. Адже тим шляхом щодня ходить тисячі людей.

Півроку тому активіст вже попереджав про те, що дерево в будь-який момент може впасти. Він навіть опублікував своє повідомлення в одному із місцевих інтернет-видань, однак місцева влада ніяк не відреагувала на його звернення.

Лучани, які стали свідками падіння дерева погоджуються з активістом, адже підірвали коріння тополі комунальники своїми ремонтними роботами.

Цю думку спростовує директор Департаменту ЖКГ Луцької міськради Юрій Крась, адже комунальники, за його твердженням, клали бруківку поверху, рівень асфальту був набагато нижчий за покладену бруківку. Він також запевняє, що головне коріння тополі росте вниз, а бокове коріння не може стати захистом і підтримкою дерева під час сильного вітру.

Натомість жителів міста в соцмережах обурила така позиція влади міста. Адже щоденно на лучан чигає нова небезпека, бо поруч і досі ростуть схожі тополі з обрізаними коренями. І така ситуація майже в усіх районах міста.

«Дерева-вбивці – це небезпека для лучан. Як довго лучани будуть перебувати в небезпеці?», – таким запитанням знову застерігає голова благодійного фонду Рідна Волинь Дмитро Глазунов міську владу.

Єдиний вихід із ситуації активіст бачить у тому, щоб зрізати пошкоджені дерева.

«Безпека і здоров’я лучан повинні бути у приорітеті керівництва містом», – додає він.

Нагадаємо, що в резутаті падіння дерев 10 березня цього року загинули 11-річна дівчинка у Вінниці і 29-річна жінка на Одещині.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, НП, штормове попередження, луцьк, погода
В тему