15 Березня 2019
Новини

США перекидає бомбардувальники в Європу

США перекидає бомбардувальники в Європу

Учора, 14 березня, Сполучені Штати Америки перекинули на передову базу Ферфорд у Великобританії три стратегічні бомбардувальники B-52H Stratofortress, здатних нести ядерні крилаті ракети і авіабомби.

Ця інформація випливає з даних західних авіадиспетчерських служб, - повідомляє «Рostimees».

Найближчим часом на авіабазу Ферфорд прибуде ще кілька таких бомбардувальників. Очікується, що їх загальне число складе вісім одиниць.

Перед прибуттям на авіабазу Ферфорд один з бомбардувальників з бортовим номером 60-0061 відразу після трансатлантичного перельоту, здійснив політ поблизу російських кордонів в районі Балтійського моря.

Як повідомлялося, бомбардувальник вилетів з авіабази Барксдейл, розташованої в американському штаті Луїзіана. Після підльоту до Європи він пройшов поблизу Шотландії над Північним морем, а потім попрямував через повітряний простір Німеччини на Балтику. Вже над Балтійським морем у районі німецького острова Рюген, B-52H ліг курсом уздовж польського узбережжя в бік морського кордону Калінінградської області.

Літак знаходився в зоні дії російської ППО кілька хвилин, наблизившись до морського кордону РФ на відстань близько 100 км. Після чого він ліг курсом на авіабазу в Великобританії. При цьому американський бомбардувальник здійснював політ на висоті 8,2 тис. метрів з демонстративно включеним транспондером.

Перекидання B-52H в Європу здійснюється напередодні запланованих навчань НАТО в Грузії NATO-GEO EX19. Однак офіційних відомостей про те, чи будуть вони брати участь у навчаннях, немає.

НАТО повідомила, що мета навчань, які починаються 18 березня, полягає в поліпшенні взаємодії між НАТО і Грузією та навчанні грузинських збройних сил натовських стандартів проведення спільної підготовки і навчань.

Авіабаза Ферфорд регулярно використовується для розміщення стратегічної авіації ВПС США в Європі. Зокрема, вона використовувалася ВПС США в якості передової авіабази для стратегічних бомбардувальників B-52H, з якої вони вилітали для нанесення ударів по колишній Югославії в 1999 році і Іраку в 2003 році.

Відомо, що бомбардувальник B-52 здатний нести на борту більше 30 тонн бомб, крилатих ракет і інших боєприпасів на відстань понад 14 тисяч кілометрів. Раніше повідомлялося, що бомбардувальники B-52 прослужать США ще 23 роки. Після модернізації ці літаки зможуть залишатися на озброєнні до 2040 року, тобто 85 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, бомбардувальник, сша, нато, європа, навчання, грузія
В тему