14 Березня 2019
Новини

За рік 25 тисяч чоловіків скаржилися на домашнє насильство

За рік 25 тисяч чоловіків скаржилися на домашнє насильство

За минулий рік до поліції звернулось 24,5 тисячі чоловіків зі скаргами про домашнє насильство.

Про це повідомили у прес-центрі Нацполіції України у відповідь на запит журналіста УНН.

«Впродовж 2018-го до Національної поліції України надійшло 24,5 тисячі заяв, повідомлень від чоловіків про вчинені правопорушення та інші події, пов’язані з домашнім насильством», - повідомили у відомстві.

Як стверджує керівник Вінницькою громадською організацією «Чоловіки проти насильства» Володимир Козлов, у сім'ї зазавичай переважає психологічне насильство над чоловіками.

«Жінка пиляє, бо грошей мало», «бо не влаштовую в сексі», «не допомагаю вдома», «не займаюся вихованням дітей». Такі приклади психологічного тиску чоловіки називають часто і не задумуються, що це - насильство. Мужчини визнають наругу над собою і говорять про це винятково із психологами чоловічої статі. Їм важко контактувати з жінкою-психологом. Бо підсвідомо бачать у ній дружину», - стверджує Козлов.

Як стверджує експерт, чоловіки найбільш вразливі у родинному колі і їм не байдужа думка жінки про себе, тому вони й стають жертвами. Саме через це вони лідирують по інфарктах, інсультах, суїцидах та пияцтву. Це наслідки психологічного насильства над ними в родинах.

Декілька порад чоловікам, як не стати жертвою психологічного насильства і зберегти спокій у сім'ї:

  • не приносьте свій настрій, якщо він негативний, у сім'ю;
  • не спілкуйтеся формально, робочим стилем зі своєю дружиною;
  • якщо жінка у сварливому настрої, краще не потрапляйте їй на очі, або прогуляйтеся поблизу дому, щоб вона вас бачила, доки не спаде градус напруги;
  • коли відчуваєте, що не можете сприймати дружини, краще довше погуляйте поза домом, приходьте тоді, коли готові вислухати її проблеми;
  • не відмовляйтеся брати активну участь у вихованні дітей;
  • переберіть на себе частину обов'язків, щоб підвищити свою цінність в очах рідних.

«Найбільш типовий випадок психологічного насильства з боку жінки - маніпулювання дітьми. Вона погрожує, що піде з ними і батько ніколи їх не побачить. Таку сім'ю чоловік утримує, поки діти маленькі. Щойно досягають повноліття - легко залишає дружину», - підсумовує експерт.

Загалом впродовж минулого року на домашнє насильство скаржилось понад 115 тисяч українців.


 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, НП, чоловіки, жінки, українці
В тему

Останні матеріали