13 Березня 2019
Новини

Українець став найкращим інтелектуалом Європи

Українець став найкращим інтелектуалом Європи

Рівнянин Артем Качановський став чемпіоном Європи з Ґо у Німеччині. 

Він вихованець Школи інтелектуальних видів спорту міського палацу дітей та молоді, - повідомляє прес-служба Рівненської облдержадміністрації.

За цей титул йому довелося змагатися з шістьма найсильнішими спортсменами Європи. Змагання проходили 6-8 березня в німецькому місті Йєна.

Шість найсильніших спортсменів Європи боролись затитул, та краще всіх виступив наш Артем. В турнірі також брав участь українець Андрій Кравець, який посів 4-те місце.

Після перемоги на змаганнях Артем Качановський автоматично отримав право представляти Європу на міжнародному командному чемпіонаті з Ґо в Китаї.

Артем Качановський - майстер спорту України міжнародного класу. Хлопець має другий професійний дан Європейської федерації ґо.

У світі професійно в ґо грають кілька тисяч гравців, організованих у професійні ліги, які існують в Японії, Китаї, Південній Кореї. На аматорському рівні в ґо грають мільйони гравців в Азії та у всьому світі. Ґо в Україні, де створено Українську федерацію ґо, розвивається із середини 70-х років минулого століття, завдяки зусиллям ентузіастів-любителів. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, суспільство, рівне, спорт
В тему

Останні матеріали