31 Січня 2019
Новини

У МОЗ підтримали легалізацію канабісу в Україні

У МОЗ підтримали легалізацію канабісу в Україні

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун виступила на підтримку легалізації медичного канабісу в Україні для лікування низки хвороб.

Про це вона написала в Facebook.

«Вчора на сайті Верховної Ради зареєстрували петицію з вимогою внести зміни до законодавства, щоб канабіс можна було використовувати в медичних і наукових цілях. Чи виправдане таке використання? Вчені, лікарі і пацієнти по всьому світу говорять, що так», – написала вона.

За словами Супрун, медичний канабіс допомагає полегшити страждання пацієнтів і нормалізувати самопочуття при низці важких захворювань і станів.

«Тому використовувати його в медицині, звичайно, з певними застереженнями, нормальна світова практика", – вважає глава МОЗ.

Вона зазначила, що медичний канабіс має безліч доведених лікувальних і паліативних ефектів і дозволений, наприклад, в 25 штатах США, Австралії, Канаді, його використання давно врегульовано в багатьох європейських країнах.

«Що стосується України, то у нас повністю заборонено використання медичного канабіса в лікувальних і наукових цілях. Хоча застосування таких препаратів допомогло б майже двом мільйонам громадян, які страждають від хронічного болю та інших розладів», – написала Супрун.

Вона зазначила, що медичний канабіс застосовують в таких випадках: хвороба Альцгеймера, рак, хронічний біль, синдром подразненого кишечника, в тому числі хвороба Крона і виразковий коліт, множинний склероз, епілепсія у дорослих і дітей, нудота і блювота внаслідок хіміотерапії.

Супрун вважає, що «доступ пацієнтів до препаратів на основі канабісу – це реалізація їх права на медичну допомогу».

«Важливо підтримати легалізацію застосування медичного канабісу в наукових цілях і медицині», – заявила Супрун.

У багатьох інших країнах світу люди можуть носити марихуану для медичного використання і вирощувати рослини вдома. Зокрема, марихуана частково легальна в 30 країнах світу, ще в 14 країнах марихуану використовують в медицині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На МКС будуть вирощувати канабіс

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, київ
В тему