31 Січня 2019
Новини

Київ увійшов у десятку найбільш сніжних міст Європи

Київ увійшов у десятку найбільш сніжних міст Європи

Київ посів шосте місце в рейтингу найбільш сніжних міст Європи і найяскравіших і видовищних для відвідування туристами.

Про це повідомляє Der Standard з посиланням на рейтинг сайту з пошуку житла для відпочинку Holidu у співпраці з сайтом Worldweatheronline.

«Українська столиця на березі Дніпра - це архітектурний дорогоцінний камінь, який дійсно сяє під білим покривом снігу. У середньому з 13 сніговими днями в місяць з грудня по березень це місто займає шосте місце», - йдеться у виданні.

Також у статті розповідається про те, що Київ недорогий для туристів і про найкрасивіших історичних місцях міста.

«Київ в снігу слід відкривати при тривалої зимової прогулянки. До найважливіших історичних пам'яток міста належить Києво-Печерський монастир, Печерська лавра ..., Софійський собор, який має 13 зелених і золотих куполів, що відбивають промені зимового сонця», - пише газета .

Пообідати рекомендується «українським хот-догом» - «київська перепічка», після чого можна прогулятися берегами Дніпра, який замерзає, і його можна обережно перетнути пішки.

Також час у Києві радять присвятити огляду численних пам'яток столиці. Також любителям історії пропонується відвідати Національний музей Чорнобиля.

В переліку найбільш сніжних міст Європи також виявилися Каунас (Литва), Осло (Норвегія), Турку (Фінляндія), Вільнюс (Литва), Таллінн (Естонія) та фінські Гельсінкі (перше місце з 17 сніговими днями в кожному зимовому місяці). Всього порівнювалися 372 європейських міста.

Тим часом, синоптики розповіли про погоду в лютому.

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ
В тему