29 Січня 2019
Новини

Японці увіковічнили в космосі Колобка (фото)

Японці увіковічнили в космосі Колобка (фото)

Міжнародний астрономічний союз затвердив назви 13 деталей рельєфу на астероїді Рюгу, вивченням якого на даний момент займається станція «Хаябуса-2».

Про це пише Хайтек.

Як повідомляється на сайті місії, всі назви присвячені персонажам, які зустрічаються в дитячій літературі.

Більшість назв присвячені персонажам японської літератури, зокрема, казки про рибака Урасіма Таро. Але деякі назви названі на честь героїв казок з інших країн і регіонів. Наприклад, кратер Брабо названий на честь персонажа нідерландської казки. З'явилися також на карті Рюгу і кратери, названі на честь Колобка та Попелюшки.

Крім того, два найменування, Trinitas і alice's Wonderland, які позначають місця висадки модулів MINERVA-II 1 і MASCOT, поки носять неофіційний характер.

Станція була запущена 3 грудня 2014 року. Її завдання – доставка зразків ґрунту з астероїда Рюгу. На думку дослідників, вивчення хімічних властивостей його речовини дозволить вченим судити про склад протосонячної туманності.

«Хаябуса-2» буде досліджувати астероїд приблизно 1,5 року, а потім спуститься на його поверхню модуль MASCOT, на якому встановлені спектрометр, магнітометр, радіометр і камера. Після взяття проби ґрунту з поверхні Рюгу станція відправиться назад до Землі, і скине капсулу з речовиною астероїда в грудні 2020 року.

Раніше станція «Хаябуса-2» передала на Землю нові знімки астероїда Рюгу. На зображеннях видно групи валунів і велику скелю в північній полярній області астероїда. Наголошується, що апарат зробив знімки 18-20 червня, перебуваючи на відстані 200-100 кілометрів від поверхні небесного тіла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики «ЛНР» зібралися летіти в космос

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, чутки, Фото
В тему