22 Січня 2019
Новини

На базі поліції в Києві – пам’ятник «Беркуту» (фото)

На базі поліції в Києві – пам’ятник «Беркуту» (фото)

На базі Київського обласного полку поліції особливого призначення стоїть 4-метровий пам'ятник «Беркуту».

Про це повідомляє видання Insider.

Пам'ятник являє собою кам'яну скелю, на якій з розпростертими крилами сидить хижий птах. Внизу закріплена табличка з написом російською мовою «Беркут. Ніхто крім нас». Також на табличці є зображення, що поєднує кулак і автомат.

У виданні зазначають, що фото були зроблені на базі поліції в 2019 році. На одному із знімків також можна побачити інформаційну дошку біля пам’ятника.

Нагадаємо, одразу після втечі Януковича новопризначений міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що своїм наказом розформував «Беркут».

Фактично підрозділи «Беркуту» продовжили нести служби – як полкибатальйонироти поліції особливого призначення – з практично незмінним штатним розкладом і особовим складом. На базі саме такого підрозділу екс-«Беркуту» і стоїть цей пам'ятник.

У листопаді 2018 року у Верховній Раді було зареєстровано законопроект Мустафи Найєма та Олени Сотник «Про засудження діяльності підрозділів міліції «Беркут» під час масових акцій громадського протесту протягом листопада 2013-лютого 2014 року і тимчасової окупації території України та заборону пропаганди їхньої символіки».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Революція гідності: 5 років тому українці вийшли на Євромайдан та змінили історію

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, Політика, суспільство, Фото
В тему