26 Грудня 2018
Новини

Жах: в Україні червонокнижних кажанів давили машини

Жах: в Україні червонокнижних кажанів давили машини

У Мелітополі сильний вітер зірвав з місця зимівлі гніздо з колонією рудих вечорниць, які входять до Червоної книги України. Велика частина летючих мишей загинула.

Про це в коментарі УНН розповіла член мелітопольського товариства захисту тварин Юлія Дяченко.

"Було близько 40 штук: в живих залишилося 8. Вони були під дахом двоповерхового будинку саме звідти їх і видуло. Люди, які проходили повз не знали куди звертатися. Звернулися до нас в мелітопольське товариство захисту тварин. Люди виявили мишок, мишки пищать, вони не знали, що робити, їх тиснуть машини. Ми не стикалися з такою ситуацією. Паралельно рятували мишей і обдзвонювали різні організації "- повідомила Юлія.

Саме працівник приазовського охоронного парку, до якої звернулася організація, підтвердила вид кажанів і сказала: що вони входять до Червоної книги, Також, вона розповіла, що кажанів годувати не потрібно. Їх потрібно помістити в прохолодне, затишне місце, де вони зможуть перезимувати і дати їм спокій до весни. 

Зараз кажани перебувають на горищі приватного будинку, в якому живе одна з учасниць мелітопольського товариства захисту тварин. На момент інциденту вони продовжували бути в сплячці, тому за словами Юлії дуже багато хто загинув так як не змогли злетіти з асфальту, на який впали. Кажани лежали на дорозі, де на них наїжджали машини. 
 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему