1 Серпня 2018
Новини

У Луцьку вшанували пам'ять Лесі Українки (фото)

У Луцьку вшанували пам'ять Лесі Українки (фото)

105 років тому перестало битися серце української письменниці Лесі Українки.

Шанувальники творчості Лариси Косач, представники влади та громадськості поклали квіти до пам’ятника поетесі.

Захід розпочався із панахиди, котру відслужили священики. За словами одного із них, Леся Українка робила все для того, аби в житті людському була «естетика» і «історія».

«Ми чуємо, що у нашому суспільстві існують певні правила, закон. Ми це чуємо. Не завжди їх дотримуємося, не завжди його виконуємо, але я би не хотів щоб в нашому суспільстві втратили вагу такі слова як «історія», «естетика» і пам'ять про тих, які робили все для того, аби наш завтрашній день був іншим, кращим. Тому сьогодні вшановуючи пам'ять великої письменниці Лариси Косач ми можемо сказати, що вона робила все для того, щоби у нашому суспільстві таке як естетика, культура не втрачали можливості відроджуватися і в нашому суспільстві перебувати», - зазначив священнослужитель.

Після молитви відбулося покладання квітів до пам’ятника Лесі Українки.

«Доля служителя народу випала жінці хворій фізично, але на тлі цієї хворості ще чіткіше вирізнялася сила її духу. Недарма у Івана Франка народилося це за цитоване потім визначення «Це чи не одинокий мужчина на всю тогочасну Україну» - зазначив представник Волинської обласної організації Національної спілки письменників України Ігор Ольшевський.

Також під час заходу виконувалися твори письменниці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, Фото
В тему