19 Липня 2018
Новини

На хабарі погоріли викладачі відразу трьох українських вишів

На хабарі погоріли викладачі відразу трьох українських вишів

Суми коливалися від 5 тисяч гривень до 5 тисяч доларів США.

Як інформує департамент захисту економіки Національної поліції України, учора, 18 липня, працівники територіальних управлінь захисту економіки Нацполіції затримали працівників вищих навчальних закладів  Черкаської, Сумської та Одеської областей під час одержання ними неправомірної вигоди.

Зокрема, в Одесі оперативники обласного управління захисту економіки Нацполіції спільно з працівниками прокуратури Одеської області задокументували злочинну діяльність посадових осіб однієї з Одеських академій.

Декан та завідувач лабораторії вимагали від трьох абітурієнтів 5 тисяч доларів США. За вказану суму неправомірної вигоди працівники освіти пообіцяла допомогти майбутнім студентам із вступом до навчального закладу. Затримали фігурантів під час одержання хабара.

Окрім 5 тисяч доларів США, які фігуранти отримали в якості неправомірної вигоди, правоохоронці вилучили 4 конверти в яких були зазначені прізвища інших абітурієнтів. В середині конвертів знаходилися кошти загальною сумою 2 тисячі 600 доларів США та 2 тисячі 500 гривень.

На Черкащині за успішне складання вступних іспитів та зарахування до навчального закладу декан одного з інститутів вимагав від абітурієнта понад 5 тисяч гривень.

Затримали декана працівники Управління захисту економіки в Черкаській області Нацполіції, слідчі Уманського відділу поліції під процесуальним керівництвом Уманської місцевої прокуратури.

У Сумській області заступник директора вишу вимагав за вирішення аналогічного питання 10 тисяч гривень.

Під час одержання першої частини хабара, 2 тисяч гривень, посадовця було затримано оперативниками Управління захисту економіки в Сумській області Нацполіції під процесуальним керівництвом Охтирської місцевої прокуратури.

Працівникам освіти загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років, з конфіскацією майна.

Кримінальні провадження відкриті за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наразі, правоохоронці встановлюють інші факти отримання неправомірної вигоди працівниками вишу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, освіта, внз, хабар, поліція
В тему