3 Червня 2018
Новини

3 червня: кого привітати з днем ангела

3 червня: кого привітати з днем ангела

Цього дня відзначають іменини Андрій, Олена, Кирило, Костянтин, Михайло, Федір, Яків.

Як ім’я вплинуло на формування характеру нинішніх іменинників та яка доля чекає на «винуватців свята»?

АНДРІЙ

В основі імені лежить грецьке слово "андрос", що означає "чоловік".

З дитячого віку Андрій має буйну фантазію. Улюблені іграшки в нього – це всілякі конструктори. Він може зображувати автомобіль і гонщика одночасно, носитися при цьому по квартирі й видавати всю гаму звуків – від гурчання мотора до скрипу гальм.

Захоплений своєю грою, Андрій мало звертає увагу на прохання поводитися тихіше, й чи не єдине, що його може зупинити, – це солодощі. Якщо є брат, то Андрій щиро люить його. До сестри ставиться строго й не хоче уступати їй ні в чому. Андрій–підліток серед своїх однолітків нічим особливо не виділяється, однак згодом виявляється, що в житті він – серед найбільш успішних.

ОЛЕНА

У перекладі – «обрана», «світла». Маленькою Олена любить слухати казки. Тримається дещо відособлено, особливо серед однолітків, живе своїм внутрішнім світом. Вельми довірлива, але коли хтось скористається цією її рисою і обдурить її, Олена обов’язково покарає ошуканця, виявивши при цьому неабияку винахідливість. Олена з легкістю захоплюється новою справою. Намагається в’язати, строчити, розшивати. Їй подобається витонченість у речах. Уроки вчить час від часу, але, маючи гарну пам’ять, непогано встигає в школі. Їй властиві рухливість і любов до спорту. Олена товариська, сприйнятлива та довірлива. Хоча дівчина не володіє особливим почуттям гумору, вона спокійно і некритично сприймає думку інших. Як жінка Олена зачаровує і притягує. Дівчині властиве вроджене почуття прекрасного, вона потребує тепла і ласки. Однак іноді відкладає справи в довгий ящик. Олена турботлива і уважна до близьких, життєрадісна й оптимістична. У світі, де живуть коштовності, палаци і пишні прийоми, Олені найкомфортніше. У дитинстві Олена сором’язлива. Вона життєрадісна, емоційна, володіє бурхливою фантазією. Єдиний вихід тоді – це видати Олену заміж. Бо коли вона знаходить свого єдиного, то кладе все своє життя до його ніг. Олена має поступливий характер, вона вміє знаходити спільну мову з людьми і уникає зайвих конфліктів. Крім того, дівчина не позбавлена інтуїції, яка вірно служить її життєвим планам.

Для чоловіків Олена надзвичайно приваблива. Вона з величезною силою хвилює, захоплює своїх шанувальників. Однак супутником її життя зможе стати тільки чоловік-батько, той, який спокійно витримає її витівки. Любов у душі Олени частіше з’являється разом зі співчуттям до того, хто потребує допомоги, а ось на жагуче кохання вона, найімовірніше, відповість не з такою ж пристрастю. Олена не дозволяє роботі і захопленням ставати важливішими за чоловіка, але і в сім’ї вона не розчиняється повністю. Хоча Олена – турботлива мати, пелюшки і побут ніколи не будуть для неї на першому плані. У стінах свого будинку вона розраховує бачити затишок і спокій. Часто захоплюється спокійними, домашніми заняттями, на кшталт в’язання або вишивки. Олена дуже добре вміє спілкуватися з людьми, тому її професія повинна бути пов’язана саме із цим. Її завжди цікавить усе, що пов’язане з прекрасним. Тому часто її вибір падає на кар’єру художниці або манекенниці.

КИРИЛО

Ім’я Кирило в перекладі з давньогрецької мови означає «пан», «владика», з перської – «сонце». З дитинства Кирило дуже допитливий. Його цікавить абсолютно все, ви втомитеся відповідати на його питання. Щоб компенсувати це, він починає рано читати, книги проковтує з вражаючою швидкістю, іноді не зовсім розуміючи зміст. Кирило вміє добре і правильно вести себе в соціумі. Всі дорослі його нахвалюють і ставлять іншим дітям у приклад. Він допитливий і честолюбний, іноді – занадто самовпевнений і самолюбний, ласий на похвалу. Доля Кирила складається в залежності від того, яка боку характеру візьме верх. Так, Кирило може зациклитися на своїй позитивності, зазнатися і стати в підсумку егоїстом. Ніхто не може передбачити, як поведе себе Кирило в будь–якої ситуації. Він може здаватися несміливим, але насправді цей чоловік не піддається чужому впливу, надзвичайно об’єктивний і самовпевнений. Інтуїція у чоловіка на ім’я Кирило дуже розвинена, але частіше він користується розумом. Менталітет Кирила дозволяє і аналізувати, і проявляти увагу до дрібниць однаково добре.

Цей чоловік має гарну пам’ять. Моральні принципи Кирила дозволяють порівнювати його з солдатом, який завжди діє за статутом не роздумуючи. Не варто вважати Кирила вітряним чоловіком. Він надійний і може сильно любити. У подружжя Кирило вибирає владну жінку, яка здатна стати главою сім’ї. У компанії приятелів Кирило, навпаки, прагне панувати. Він азартно сперечається, підбиває друзів на авантюри. В роботі Кирилу потрібна чітка мета, тоді цей чоловік в стані правильно подати себе. В іншому випадку Кирило може бути претензійний і ледачий. Як правило, чоловіки з цим ім’ям стають лікарями, промисловцями або суддями. Однак для досягнення значущих успіхів Кирилу потрібно подолати себе, перестати прагнути до ефектної красі, не пливти за течією. Кирило прагне бути всюди першим. У нього є непогані шанси домогтися успіхів у кар’єрі або бізнесі. Він володіє такими корисними якостями, як самостійність, здатність до терплячому праці, вміння вести бесіду, спілкуватися і знаходити потрібних людей. Йому притаманна завидна працездатність. Часом Кирило буває занадто суворий і вимогливий, йому не вистачає м’якості і пластичності.

Цей чоловік не любить програвати навіть у жартівливому суперечці, любить красуватися своїми знаннями і здібностями. Якщо в Кирила з дитинства виховати легке ставлення до життя і до себе, навчити сміятися над собою і жартувати, то він стане душею компанії. Все в своєму житті Кирило вибирає з оглядкою на оточуючих – як вони на це подивляться, як скажуть, як оцінять. І дружину, і машину, і місце відпочинку. Його дружині варто врахувати ці особливості поведінки Кирила, щоб шлюб був в радість, а не в тягар. З дітьми Кирило не особливо любить возитися.

МИХАЙЛО

Ім’я Михайло в перекладі з давньоіудейської мови означає «рівний, подібний до Бога», також існує варіант перекладу – «випрошений у Бога». Ім’я широко поширене в Європі: Майкл, Мішель, Мігель, Міхай – це все аналоги Михайла. Існує ще одне похідне чоловіче ім’я, що частіше трапляється в Австралії, – Мітчелл. Від чоловічого імені Михайло були утворені жіночі імена: Михайла, Мішел, Мішель, Міхаела, Мігела, Мікаела, Мігелін, Мікеланджела, Мікела, Михайлина, Михалина, Міхала. Зменшувально-пестливе звернення Міка є і самостійним ім’ям, і короткою формою деяких жіночих імен (наприклад Моніка).

У християн особливо шанований Михайло – головний із семи архангелів, один з біблійних персонажів. «Архангел Михаїл» складається з п’яти слів: «арх ангел ми ка ел», де «Арх» означає «старший», «ангел» – «посланець», «ми ка ел» – «подібний до Бога». Тому виходить таке трактування виразу «Архангел Михаїл»: «Старший посланець, наділений повноваженнями Еля (одне з імен Бога)».

Архангел Михаїл – небесний заступник Києва, шанується як покровитель будівництва та будівельників. Також Архангел Михаїл є переможцем злих духів, які в християнстві вважалися джерелом хвороб. Саме він очолює святе воїнство ангелів.

В ісламі архангела Михаїла згадують як Микаїла.

У дитинстві Михайло чарівний, ніжний, жадібний до ласки, дуже красивий і розумний. Його тягне до прекрасного, і часто від народження він оточений красивими речами, предметами мистецтва. Михайли прагнуть догодити всім і жити в гармонії з іншими.

Він напрочуд ретельно все вибирає: одяг, книги або професію. Крім того, Михайли – прекрасні друзі, доступні, щедрі та гостинні, які легко можуть поділитися всім. Здебільшого вони екстраверти, товариські, але під впливом близьких і членів їхніх сімей. Вони активні й працюють, навіть якщо темпи роботи є нерівномірними. Михайли завжди шукають другу половинку. Першорядне значення для них має сім’я, вони уважні. Власникам цього імені підходить бути лікарями, юристами, вчителями, так як люблять почуватися корисними. Часто вони стають керівниками найвищого рівня. 

КОСТЯНТИН

В основі цього імені латинський корінь, що означає «стійкий, постійний».

У дитинстві дуже боязкий, увесь час перебуває в стані тривоги. Дуже важко звикає до чужих людей і нової обстановки. Звикання до дитячого садка й школи вимагає від Костянтина значних зусиль і коштуватиме батькам чималих хвилювань. З віком позбудеться від комплексу страху, але сходитися з людьми буде важко. Друзів має небагато, але всі вони перевірені часом.

ФЕДІР

Ім’я має давньогрецьке походження й означає "Божий дарунок". Федір у дитинстві похмурий, мовчазний і впертий. Він не любить бути ініціатором дитячих ігор і перебуває іноді осторонь від однолітків. Батькам і вчителям буде особливо подобатися акуратність Федора.

Речі в нього завжди будуть у повному порядку, книги й ручки складені на столі, а з відірваним ґудзиком відразу ж прибіжить до матері чи й сам візьметься пришивати. Не любить давати списувати домашні завдання, які сам зробив. Акуратність і педантичність буде властива чоловікам із іменем Федір протягом усього дорослого життя.

ЯКІВ

Це біблійне ім’я, за біблійними переказами Яків був близнюком Ісава і народився слідом за ним, тримаючись за п’яту свого старшого брата. Яків відзначається у всіх авраамічних релігіях: в іудаїзмі, християнстві та ісламі. У західних мовах використовують дві форми імені Яків (Jacobus і Jacomus), які дали родинні імена. В Англії – Джеймс і Джейкоб, в Італії – Джакомо і Джакоббе. Якуб, Яго, Жакоб, Жако, Хакобо, Жак, Хайме, Акоп – це все аналоги ім’я Яків. А відвідповідних чоловічих імен з’явилися і жіночі варіанти імені – Жаклін, Жакез, Жакоб, Якоба, Якобінія. У православних особливо шануються апостоли Яків Зеведеїв (Яків Старший) і Яків Праведний. Для імені Яків (Яків) будуть вказані православні іменини, католицькі іменини можна подивитися у імені Джеймс.

Маленький Яків зростає дуже непосидючою дитиною. Уже в дорослому віці характер Якова можна назвати важким, хоча цей чоловік має неабиякий розум, розважливий і вміє передбачати події. За своїм темпераментом це яскраво виражений холерик, він хитрий і володіє даром переконання. Самого його переконати практично неможливо, він довіряє тільки незаперечним аргументам. Але навіть якщо і визнає вашу правоту, то не скаже про це. Зимові представники відрізняються особливо вибуховим і неврівноваженим характером. Осінній Яків схильний займатися підприємництвом або комерцією, так як виявляє хитрість, передбачливість і ставить гроші на перше місце. Літні чоловіки відрізняються веселою вдачею, чуйністю, добротою і енергійністю. Незважаючи на їхні спокій і врівноваженість, їх теж можна вивести із себе. Весняний Яків також веселий, володіє хорошим почуттям гумору, приємний у спілкуванні й амбітний. У виборі професії Яків завжди довіряє тільки своєму рішенню і не любить вислуховувати чужі поради. Він може швидко зорієнтуватися в будь-якій ситуації і зробити правильний вибір. Завжди намагається вибрати професію, де потрібно швидко реагувати в складних ситуаціях, наприклад, може стати політиком, льотчиком або спортсменом. Головне для нього в роботі – це відсутність одноманітності. Він дуже рухливий і легко до всього пристосовується, в своїх оцінках в основному завжди об’єктивний і володіє хорошою інтуїцією. Таким чоловікам долею накреслено здійснювати щось важливе і значне. По службових сходах він просувається нерівномірно, його чекають злети і падіння. Для досягнення своєї мети Яків готовий майже на все, іноді він вміло використовує для цього інших людей. При цьому це досить принципова людина, він цінує дружбу і почуття єдності на роботі, не терпить зради і некрасивих учинків. Яків завжди відданий справі, але вимагає того ж від інших. У сімейному житті Яків непередбачуваний і іноді може посіяти паніку в колі своїх домочадців. Причина цього полягає в його потребі в сильних переживаннях, і це часто завдає багато клопоту. Його не можна не любити, так як це впевнений в собі чоловік, гостинний, уважний і тактовний господар. Свою сім’ю Яків дуже береже і любить, вона для нього є єдиним місцем відпочинку. Це дуже інтелігентний чоловік, тому з ним завжди цікаво. Іноді може проявляти деспотизм і впертість, що ускладнює спілкування з ним. У спілкуванні Яків буває зайво категоричним, і це може часом доходити до крайнощів. Він має схильність засуджувати людей, якщо їхня поведінка не збігається з його уявленнями про справедливість. Йому слід пам’ятати, що його думка не завжди є істиною. Якову необхідно розвивати в собі стриманість, доброту і вміння прощати людям їхні слабкості.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, день ангела
В тему