28 Травня 2018
Новини

«Замінував» церкву і посміювався з метушні екстрених служб

«Замінував» церкву і посміювався з метушні екстрених служб

В Києві оперативно вирахували телефонного терориста, який з нудьги підняв на вуха правоохоронців і надзвичайників. Протягом усього години київські оперативники провели затримання зловмисника, який «замінував» храм. Тепер тому світять шість років в’язниці.

Вчора столичні поліцейські отримали телефоном повідомлення про те, що нібито на вулиці Шумського у Дніпровському районі Києва заміноване приміщення церкви. На місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група, кінологи, вибухотехніки та рятівники. Після перевірки небезпечних предметів не виявили. Повідомляє прес-служба Національної поліції України.

В ході ретельного огляду об’єкта і прилеглої території упродовж години правоохоронці затримали «мінера». Той, повідомивши поліцію про бомбу в церкві, насолоджувався наслідками своєї витівки – стежив з невеликої відстані за метушнею силовиків і надзвичайників.

«Мінером виявився 28-річний уродженець Сумської області, який раніше не притягувався до кримінальної відповідальності. Під час спілкування зловмисник розповів, що повідомив про замінування заради розваги», – зазначив начальник Дніпровського управління поліції Олександр Кузьмін. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Кримінального кодексу України. «Поліцейські затримали правопорушника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Фігурантові загрожує до шести років позбавлення волі», – повідомив Олександр Кузьмін.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, кримінал, замінування, поліція
В тему