27 Травня 2018
Новини

2-річна дівчинка потрапила у лікарню, бо випила засіб для прочищення труб

2-річна дівчинка потрапила у лікарню, бо випила засіб для прочищення труб

На Полтавщині 2-річна дівчинка випила хімічний засіб. Надзвичайна пригода сталася у селі Кривуші Кременчуцького району. Дівчинка 2016 року народження отримала опіки хімічним засобом «Кріт».

Про це повідомляє сайт «0532.ua», з посиланням на управління з питань цивільного захисту Полтавської ОДА.

26 травня до дитячої лікарні міста Кременчук госпіталізували дівчинку 2016 року народження. Дівчинка отримала хімічні опіки ротової порожнини, випивши хімічний засіб «Кріт». Стан здоров’я потерпілої тяжкий.

До слова, американські медики провели статистичне дослідження, результати якого показали, яка побутова хімія найбільш небезпечна для дітей в віці до шести років.

Дослідники прийшли до висновку, що найбільшу небезпечні для дітей у віці до шести років засоби для прання у капсулах і таблетках. Яскрава упаковка і приємний запах спонукають дітей пробувати хімію на смак, в результаті чого діти стають жертвами власної цікавості.

Вчені спиралися на результати аналізу телефонних дзвінків, що надходили від батьків, чиї діти постраждали від контакту з побутовою хімією. Було встановлено, що в США за два роки було отримано 62 300 дзвінків.

«Понад 60 відсотків від усіх викликів склали випадки, коли миючий засіб було упаковано в пакетики, таблетки або капсули. Виклики, пов'язані з впливом традиційного миючого засобу для прання, склали 17%, для миття посуду – 4%», – йдеться в доповіді токсикологів, який був опублікований на сайті Pediatrics.

Що робити, якщо дитина з'їла хімічний засіб:

1. В першу чергу, необхідно викликати бригаду швидкої допомоги.

2. Необхідно прополоскати рот, якщо можливо – горло, водою.

3. Дайте випити чашку води, краще з сорбентом – наприклад, активованим вугіллям.

4. Спробувати з'ясувати, що саме проковтнув дитина: назва, кількість порошку і скільки пройшло часу з моменту його вживання.

5. Ні в якому разі не можна самостійно викликати блювоту – щоб не виникло опіків (при повторному проходженні хімічної речовини по стравоходу) і піноутворення. Необхідна зондове промивання шлунка зробить лікар. Якщо ж все-таки блювота сталася спонтанно – збережіть блювотні маси до приїзду лікаря.

6. Не сваріть дитину, цим ви тільки погіршить ситуацію і втратите дорогоцінний час.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, діти, опіки, полтава
В тему