16 Квітня 2018
Новини

Класи планують розділити на сім зон і постелити ігровий килимок

Класи планують розділити на сім зон і постелити ігровий килимок

Згідно з нововведеннями Нової української школи, класи в початковій школі повинні бути розділені на сім різних функціональних зон – пише vesti-ukr.com.

Зона творчості – тут розміщуватимуться крафтові матеріали, диктофон, фотоапарат, настільні ігри, пазли, журнали. У цій зоні можуть розташовуватися на стінах чисті аркуші паперу, і кожна дитина, коли захоче, може підійти і намалювати «на стіні» все, що їй захочеться.

Зона новин включатиме класний календар, заплановані завдання і проекти, розклад загальношкільних заходів, тут може бути прогноз погоди, градусник з температурою повітря тощо. У цій зоні можна розміщувати план роботи на уроці та рекомендації з домашньої підготовки.

Зона матеріалів – тут повинні бути таблиці, стенди, бокси з підручними матеріалами.

Комунікативна зона включатиме в себе ігровий килимок, на якому діти зможуть гратися і спілкуватися на перервах. У цій зоні залежно від тематики уроку можуть проходити дискусії та обговорення завдань. Під час цієї зустрічі діти дізнаватимуться одне у одного новини, ділитимуться новими враженнями і вчитимуться робити одне одному компліменти.

Читайте також: У Новій українській школі не буде «домашки» та груп подовженого дня

Зона тиші – вона потрібна для того, щоб дитина, яка втомилася, могла відпочити на самоті; це може бути запасний стілець і стіл, крісло-кокон, пуф тощо.

Зона вчителя – це його особистий простір, де розміщені особисті речі, наприклад сімейна фотографія, або місце, де би він зміг поставити чашку з кавою.

Тематична зона – ця зона дозволяє розмістити підсобні матеріали, які будуть потрібні для проведення саме цього конкретного уроку.

«У багатьох батьків, які бачили стандартні класи в звичайних школах, де повинні поміститися 30 учнів, відразу постає запитання про те, де ж розташувати всі ці зони. Але при вмілому плануванні і бажанні це вдається, адже за рахунок того, що парти в класі будуть невеликими і мобільними, ці зони можна переміщати – стаціонарною залишиться зона вчителя, в якій буде розташовуватися комп’ютер і копіювальна техніка, а інші зони можна переносити в залежності від уроку та настрою. Щоб розмістити ігрову зону, в якій діти найбільш активно себе поводять, у деяких випадках її можна перемістити в рекреацію, тим самим звільнивши місце для зони творчості і відкриттів. Інформаційні та тематичні зони не займають багато місця, тобто їх цілком реально розмістити на пробкових дошках, підвісити на прищіпки, прикріпити до стін кнопками тощо», – впевнені експерти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали