13 Квітня 2018
Новини

Водний податок: кримчани платитимуть за усю воду

Водний податок: кримчани платитимуть за усю воду

Уже з другого кварталу 2018 року в Криму встановлені всі ставки водного податку.

Раніше на півострові цей податок стягувався не у повному обсязі (податком обкладалася тільки вода для поставок населенню) оскільки півострів не належав до жодного з економічних районів РФ. Про це повідомляє прес-служба УФНС Росії в окупованому Криму, пише ukraine.web2ua.

Наказом Росстандарту Крим і Севастополь входять тепер до складу Північно-Кавказького економічного регіону. У зв'язку з цим встановлено ставки водного податку за всіма джерелами водокористування, визначені відповідними статтями податкового кодексу Російської Федерації.

Відтак, уже з квітня 2018 року ставки податку в Криму при заборі води з поверхневих джерел складають - 945 рублів за 1 тисячу кубометрів, підземних джерел - 1145 рублів за 1000 м3.

«У разі видобування підземних вод (за винятком промислових, мінеральних, а також термальних вод) з метою їх реалізації після обробки, підготовки, переробки та упаковки в тару ставка водного податку становить 11 450 рублів за 1000 м3. При видобутку підземних вод понад установлений квартального ліміту ставки податку в частині такого перевищення встановлюються в п'ятикратному розмірі. Крім цього до платників податків, які не мають засобів вимірювальної техніки (технічних систем і пристроїв з вимірювальними функціями) для визначення кількості водних ресурсів, заборонених (вилучених) з водного об'єкта, застосовують додатковий підвищувальний коефіцієнт 1,1 », - розповіли у відомстві.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали