29 Березня 2018
Новини

Конкурс соціальних проектів-2018 стартує з 1 квітня

Конкурс соціальних проектів-2018 стартує з 1 квітня

З 1 квітня 2018 року у Луцьку стартує конкурс соціальних проектів, спрямованих на вирішення проблем сімей та окремих осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах, організатором якого є управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради.

Сьогодні під час прес-конференції обговорили деталі проведення конкурсу та умови участі у ньому.  Повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради.

Конкурс проводиться з метою залучення інститутів громадянського суспільства до підтримки соціально вразливих категорій населення міста, вирішення актуальних соціальних проблем сімей та окремих осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах в рамках реалізації Програми надання інтегрованих соціальних послуг з питань сім’ї, дітей та молоді, попередження насильства в сім’ та протидії торгівлі людьми на 2018-2020 роки.

Як розповіла на початку Ліна Галан, управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді уже має в своєму активі декілька успішних постійно діючих проектів для дітей та родин, які потребують особливої соціальної підтримки. Серед них - “Клініка, дружня до молоді”, Програма 15” від Українського фонду “Благополуччя дітей”, наставницький проект спільно з відомими та успішними людьми “Частинка добра”, “Антистрес-зона” для дружин учасників АТО та багато інших. “ Оголошуючи цей конкурс, ми хочемо підтримати саме громадські організації, які діють у Луцьку. Загальний бюджет конкурсу в рамках програми становить 80 тисяч гривень, які будуть спрямовані громадським інституціям, які виявлять ініціативу щодо вирішення проблем та покращення життя осіб, що опинилися у складних життєвих обставинах. Ідея об’єднання громадських ініціатив належить раднику міського голови Ігорю Поліщуку”,- наголосила вона.

"Управлінням соціальних служб для сім’ї дітей та молоді проводиться величезна робота із кризовими сім’ями, які потребують особливої уваги з боку влади та небайдужих осіб. Це й вручення продуктових наборів, організація відпочинку та різноманітних спортивних заходів із залученням соціально відповідального бізнесу. Але не менше значення має й психологічна підтримка, роз’яснювальна робота, допомога фахівців. Тому у конкурсі зможуть взяти участь представники громадських організацій, відповідно до певних напрямків. На реалізацію проектів передбачено кошти у сумі 80 тисяч гривень, а максимальне фінансування 1 проекту - 20 тисяч гривень”,- зазначив під час прес-конференції Ігор Поліщук.

Конкурс соціальних проектів буде проводитися за такими напрямками:

- попередження насильства в сім’ї, надання допомоги постраждалим від насильства, робота з кривдниками;

- протидія торгівлі людьми, надання допомоги особам, постраждалим від торгівлі людьми;

- профілактика негативних явищ, протидія соціально небезпечним хворобам;

- формування гендерної культури населення;

- впровадження інноваційних соціальних технологій щодо реабілітації та адаптації у суспільство людей, які звільнилися з місць позбавлення волі або засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі;

- психологічна підтримка соціально вразливих верств населення територіальної громади, які опинилися у складних життєвих обставинах;

- підвищення іміджу сім’ї, розвиток духовності, формування позитивних зразків поведінки у дітей та молоді.

Вартість співфінансування повинна становити не менше 10 % від обсягу коштів бюджету міста на реалізацію проекту.

Конкурс відбудеться у три етапи. Перший етап- прийом та реєстрація заявок, що триватиме з 1 до 30 квітня 2018 року. До 10 травня оберуть фіналістів конкурс, а до 17 травня визначення переможців.

Тож запрошуємо до участі громадські організації, які працюють та зареєстровані у Луцьку як юридичні особи. Консультації щодо участі у конкурсі можна отримати в управлінні соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: пр. Соборності, 18, 2 поверх, праве крило (тел. 716-772), щоденно з 8.30 до 17.30 год.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему